Rem

Quatre tripulacions del Club Rem Cambrils participen al XIII Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani a Maquinensa

El club cambrilenc es mostra indignat per les incidències ocorregudes en la prova de Veterà Femení

Per Antoni Font

L'equip Absolut Femení competint a la Final A
L'equip Absolut Femení competint a la Final A | Antoni Font

Aquest passat dissabte 6 de maig Mequinensa (que es troba a la província de Saragossa) va ser, curiosament, la seu del XIII Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani amb la participació de 12 Clubs i amb un total de 38 equips inscrits. En aquesta edició el Club Rem Cambrils va participar-hi amb 4 categories, Veterà Masculí, Veterà Femení, Absolut Femení i Cadet Masculí (mixte).

Els resultats de la regata

La categoria de Cadet Masculí (mixte) var obtenir la 4a plaça amb un registre de 03:45,30 min. Cal tenir en compte que aquesta categoria va disputar la Final directament a l'haver-hi únicament quatre equips inscrits.

La categoria Absolut Femení en la tanda d’eliminatòries va classificar-se per disputar la Final A, finalitzant aquesta prova en 4a posició, amb un crono de 07:39,00 min.

L’equip Veterà Masculí només va poder classificar-se per disputar la Final B, finalitzant aquesta regata en 1a posició amb un registre 03:15,10 min. obtenint finalment la 5a posició en la classificació general del campionat.

Indignació

Capítol a part és l'esdevingut amb l'equip Veterà Femení. En la tanda d’eliminatòries es van classificar per disputar la Final B en aconseguir el 4t millor temps. Als pocs minuts la comissió de control i arbitres de la Federació va comunicar l’exclusió d’un dels equips classificats per la Final A per una suposada infracció relativa als pesos reglamentaris del llaüt, atorgant a l'equip Veterà Femení del Club Rem Cambrils la classificació per poder disputar la Final A. Tanmateix, després de les oportunes al·legacions presentades pel club afectat i després de les suposades verificacions realitzades, finalment els àrbitres i/o responsables de la Federació van determinar que no hi havia irregularitat i per tant, que l’equip Veterà Femení del Club Rem Cambrils disputaria de nou la Final B.

Aquest “ball de posicions” va provocar - degut a un o més d’un lamentable error de comunicació arbitral – que l’equip Veterà Femení no arribés a disputar cap final ja que a una part dels jutges els hi constava com classificats per disputar la Final A iniciant-se per sorpresa de molts la regata de la Final B sense la presència del nostre equip ja que les vogadores estaven pujant i preparant-se a l’embarcació, amb l'agreujant que l’starter (àrbitre responsable de donar la sortida de la regata) no hi era present en aquell instant.

Després de denunciar els fets, la Federació Catalana de Rem va prendre la decisió de repetir la Final B en finalitzar el campionat, però malauradament i degut a la imminent amenaça de tempesta elèctrica, el campionat es va suspendre definitivament a manca de disputar les últimes proves d’Absolut Masculí.

Els fets exposats denoten una total manca de comunicació entre els diferents responsables de la gestió arbitral, una total manca de responsabilitat així com, una total manca de rigor professional, més si tenim en compte que es tracta d’un Campionat de Catalunya i no d’una competició de “pati d’escola”, motiu pel qual fem pública i notòria la nostra indignació.

Club Rem Cambrils - Classificació general Campionat de Catalunya

• Cadet Masculí (mixte) 4a posició

• Absolut Femení 4a posició

• Veterà Masculí 5a posició

• Veterà Femení 5a posició (temps estipulat tanda eliminatòries)

Proper Objectiu

L’enfoc i el treball posats en la Lliga Catalana de Llagut Català que començarà l’11 de juny a Lloret de Mar i que finalitzarà amb el Campionat de Catalunya a Deltebre el cap de setmana del 29 i 30 de juliol.

Veterà Femení a la tanda d'escalfaments (Foto: Biel Montes)
El Cadet Masculí mixte competint a Mequinensa (Foto: Antoni Font)
El Veterà Masculí competint a la Final B (Foto: Xavi Blach)