Informació general

Eleccions Municipals

Marta Vilalta: «Estic convençuda que Camí Mendoza tornarà a ser alcaldessa perquè es nota que té Cambrils al cor»

La secretària general adjunta d’ERC i l’exdiputat Joan Tardà van presentar, ahir a la tarda, la llista del partit a les properes eleccions municipals

Per Cristina Sierra

Marta Vilalta durant la seva intervenció a l'acte de presentació de la llista encapçalada per Camí Mendoza
Marta Vilalta durant la seva intervenció a l'acte de presentació de la llista encapçalada per Camí Mendoza | Cristina Sierra

La pèrgola del Parc del Pescador va ser l’escenari, ahir a la tarda, de l’acte de presentació de la llista d’ERC a les properes eleccions municipals. La candidata de la formació republicana, Camí Mendoza, va estar acompanyada per l’exdiputat del partit a Madrid, Joan Tardà; per la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, i per pràcticament tots els membres de l’equip que encapçala.

Mendoza, que repeteix per tercera vegada consecutiva com a alcaldable del partit, va iniciar l’acte defensant la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament de Cambrils durant sis anys, des de 2015 fins al setembre de 2021, quan es va fer efectiva la moció de censura. "Estic convençuda que vam ser útils a l’Ajuntament perquè quan vam entrar ens vam trobar amb una situació que havíem d’endreçar; hi havia un deute esgarrifós i havíem de reconduir la situació econòmica", va afirmar l’exalcaldessa, que afegia que en aquest proper mandat és quan el partit ha de ser més ambiciós i fer una "transformació de ciutat important". 

L’alcaldable es va mostrar molt orgullosa de l’equip que ha format per aquests comicis, amb gent que ja té experiència i amb cares noves, de fet, a l’escenari estaven presents Hélène Arcelin, actualment regidora, i Aleix Rom i Neus Cárdenas, números 2 i 3 respectivament de la llista renovada. "Aquest equipàs de gent ens ha de servir per aconseguir fer una ciutat més amable, plena d’oportunitats i republicana", va manifestar. 

Abans de passar la paraula als convidats, Camí Mendoza va avançar els reptes que marcaran el programa que presentarà properament, com la falta d’aparcaments, crear al municipi més espais verds, resoldre el problema de l’habitatge o posar en valor el patrimoni cultural. "Volem un Cambrils més feminista. Cal transparència, més agilitat i donar solucions ràpides al ciutadà. També ens hem de preocupar sobre com s’utilitza el català al nostre municipi", va expressar. 

Joan Tardà: "Serem un sol poble el dia que tothom tingui les mateixes oportunitats"

A continuació va ser el torn de Joan Tardà, que va ser diputat al Congrés de 2004 a 2019. El polític va centrar el seu discurs destacant que els polítics "han de ser útils a les persones", per això cal garantir que "l’habitatge ha de ser un dret subjectiu" i posar èmfasi en l’educació pública i el sistema públic de pensions. "Si els ciutadans es senten respectats, serem capaços de ser més forts. Ens cal ser més per poder acabar la feina que hem començat", va dir en referència al procés independentista i a la força republicana.

Tardà també va remarcar que la gent d’ERC, "som gent honrada, honesta i al servei del ciutadà. Tenim raons per afavorir la ciutadania". Per últim, l’exdiputat va manifestar que, "serem un sol poble el dia que tothom tingui les mateixes oportunitats".

Joan Tardà durant la seva intervenció a l'acte celebrat ahir a la tarda al Parc del Pescador

Marta Vilalta: "Aquesta legislatura s’han anteposat els interessos personals per sobre dels de la ciutat"

La secretària general adjunta d’ERC va iniciar la seva intervenció expressant el seu convenciment que Camí Mendoza tornarà ser alcaldessa de Cambrils. "Estic convençuda perquè es nota que té Cambrils al cor. Té el millor equip per representar la ciutadania", va apuntar Vilalta, que també va voler fer un "agraïment immens" a tots els integrants de la llista per haver fet el pas endavant de formar-hi part. "Sou molt valents", va dir.

La política va aprofitar el seu discurs per llençar un missatge contra els impulsors de la moció de censura. "S’ha de fer un Cambrils encara millor. No tothom té un projecte sòlid com el que presenta ERC. Aquesta legislatura s’han anteposat els interessos personals per sobre dels de la ciutat (…) Tenim la millor de les candidates, el millor dels equips, el millor dels programes però també tenim els valors republicans que ens distingeixen. Som el projecte més consolidat", va assegurar.

En aquest acte, Aleix Rom, Neus Cárdenas i Hélène Arcelin van dirigir unes paraules per remarcar el projecte que porta el partit per guanyar les eleccions. També la candidata va llençar un missatge clar i contundent: "Volem aconseguir 11 regidors que és la majoria. Sortim a guanyar". 

Llista electoral d’ERC a les eleccions del 28 de maig

1. Camí Mendoza Mercè

2. Aleix Rom Queral

3. Neus Cárdenas Morell

4. Alejandro García Muñoz

5. Hélène Arcelin Zabal

6. Joan Francesc Cerrato Carmona “Ato”

7. Loli Santiago Santiago

8. Jaume Gila Pliego

9. Alazne Asla Arce

10. Juanma Pérez Thompson

11. Marta Castaño Elias

12. Guillermo Hernández Borderas

13. Noemí Tello Marimón

14. Robert Carracedo Recasens

15. Fatima Souki Ahoukar

16. Marc Falceto García

17. Teresa Antonia Sarret Giralt

18. Apel·les Carod-Rovira

19. Eva Rios Casado

20. Eduard Pellicer Sabaté

21. Cinta Ballesté Aran

SUPLENTS:

22. Joan Manel Audí Gil

23. Montse Masdeu Teixell

24. Josep Oliva i Soler

Camí Mendoza acompanyada per bona part dels membres que formen part de la llista electoral d'ERC.

 

Comenta aquest article