Cultura

Llibres

L’escriptora Margarida Aritzeta comparteix el procés d’escriptura de la seva obra Encara hi ha flors al Club de Lectura Adult

Margarida Aritzeta compta amb una extensa obra literària en diversos gèneres com novel.la d’intriga o literatura infantil i juvenil

Per Josep Maria Ferrando

Margarida Aritzeta  va protagonitzar el Club de Lectura adult d'ahir
Margarida Aritzeta va protagonitzar el Club de Lectura adult d'ahir | Josep M Ferrando

La biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir, ahir al vespre, una nova edició del Club de Lectura Adult amb la participació de l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta que va compartir amb les persones assistents el procés de creació de la seva novel.la Encara hi ha flors. Margarida Aritzeta compta amb una extensa obra literària en diversos gèneres com novel.la d’intriga o literatura infantil i juvenil, a la vegada que ha participat en els principals moviments literaris catalans dels darrers quaranta anys. Professora de professió, Margarida Aritzeta ha participat en nombrosos fòrums, taules rodones, conferències i jurats de premis literaris, i ha organitzat cursos de postgrau i màsters sobre literatura, escriptura literària i guionatge en universitats catalanes i estrangeres. També ha treballat molt pel foment de la lectura i del gust per la literatura entre els més petits, i des del 1980 realitza sessions de comentari dels seus llibres en centres d’ensenyament primari i secundari arreu dels Països Catalans.

El llibre Encara hi ha flors

Sobre l’obra que aquest mes ha protagonitzat el Club de Lectura Adult, Encara hi ha flors, Margarida Aritzeta va explicar que va sorgir a partir de les mesures de control de mobilitat de la Covid-19. Els capítols del llibre van sortir a la llum per primera vegada al bloc que l’escriptora va iniciar el mes de març de 2020 a rel de la pandèmia publicant diàriament un capítol i que va finalitzar de publicar en aquest bloc a finals de maig de 2020.

A partir d’un encàrrec, Kaputx, periodista ja de l’antiga escola, descobreix un món rural per ell desconegut i que amaga memòria història, crims, venjances, misteris i fins i tot la seva pròpia història d’amor adolescent. Per l’autora es una barreja de gèneres que van des del realisme màgic fins a una novel.la negra convencional. L’espai temporal s’emmarca en dos temps, l’època actual i l’any 1974 i inclou noms, llocs i situacions que parteixen de fets i llocs reals de l’Alt Camp i que es sedimenten en els coneixements i els paisatges que coneix l’autora de primera mà. Aquesta trobada va comptar amb el suport del Campus Extens de la URV.

 

Comenta aquest article