Cultura

Tradició

Cambrils viu un Sant Jordi espectacular (Conté galeria fotogràfica)

El Port s'omple de roses, llibres, solidaritat i gent en un cap de setmana amb un temps esplèndid, amb moltes ganes de viure la diada més cultural de l'any

Per Cristina Sierra

L'afluència al passeig marítim va ser espectacular
L'afluència al passeig marítim va ser espectacular | Andreu Dalmau

Cambrils va viure, aquest cap de setmana, un Sant Jordi multitudinari. El Port es va omplir de llibres i roses per celebrar la diada més cultural de l'any, amb desenes i desenes de persones que van passejar pel mercadet organitzat per la Unió de Botiguers de Cambrils (UBC), tant dissabte com diumenge, i amb un temps primaveral esplèndid.

Durant els dos dies, el passeig marítim va acollir les més de 25 carpes amb establiments cambrilencs que venien les tradicionals roses i llibres i detalls originals per regalar a les persones estimades. Enguany hi van participar les botigues Imagine, Hija de la luna, Traç i Chicshop.cat; les llibreries Bellart i Carlin, i les floristeries Rosa & Mimosa Atelier Floral, Anna Abellà i Jardineria Bordera. A més, la UBC també tenia la seva carpa pels escriptors que firmaven els llibres i Ràdio Cambrils va emetre des del port el programa "Enamorats de Sant Jordi", amb una entrevista a l'alcalde, Oliver Klein, i tertúlies amb escriptors i lectors.

"Ha estat un Sant Jordi espectacular. El dissabte va ser un regal perquè s'hi va acostar molta gent i diumenge s'ha venut moltíssim, hi ha floristeries que han acabat les roses. Tothom està contentíssim i el temps ens ha respectat", deia ahir al vespre Sonia Baiges, dinamitzadora comercial de la Unió de Botiguers.

El Sant Jordi més solidari

En aquesta edició tampoc hi va faltar la solidaritat de la mà de Jardineria Bordera, que un any més es va bolcar amb la campanya Pels Valents. El comerç cambrilenc va vendre roses solidàries per 5 euros, un euro dels quals es destinava al Sant Joan de Déu Pediatric Center de Barcelona. També va organitzar activitats per als xiquets i xiquetes que, per 5 euros, podien fer dibuixos solidaris, pinta cares i globoflèxia. La recaptació d'aquesta activitat es destinava íntegrament a la lluita contra el càncer infantil.

A més, Jardineria Bordera va organitzar diferents actuacions, com les dels Timbalers de la Farnaca de Tota l'Endenga, Joan Marcià o la dansa gitana amb l'Escola de dansa Crea't.

Els llibres més venuts a Cambrils

Pel que fa als llibres que més es van vendre aquest Sant Jordi a Cambrils, destacava l'èxit d'Una taca de sang, de la cambrilenca Rosana Andreu. També van triomfar les obres de Carles Porta, Crims: Pecats Capitals i Llum a la Foscor; 32 de març, de Xavier Bosch; El Cuco de cristal, de Javier Castillo; Esperant el diluvi, de Dolores Redondo; Cómo (no) escribí nuestra historia, de Elisabet Benavent; La Secta, de Camilla Läckberg y Henrik Fexeus, i El chico de las musarañas, de Ana Obregón.

Destacada presència política

Com ja és tradició cada quatre anys, al Port de Cambrils tampoc hi van faltar els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig. El Nou Moviment Ciutadà, Activem Cambrils, PSC, Ciutadans, ERC i Junts per Cambrils van ser les formacions polítiques que van instal·lar les seves parades davant la Torre del Port per fer difusió de les seves candidatures. Tampoc hi va faltar VOX, que va decidir ubicar-se fora del mercadet de Sant Jordi i es va instal·lar a l'avinguda de la Diputació.

Per altra banda, a les diferents places del port també els cambrilencs i visitants van poder trobar les parades d'Òmnium Cultural, a la plaça de l'església de Sant Pere, i de l'ANC, a la plaça del Pòsit. Al Parc del Pescador també s'hi podia trobar la parada del Casal Popular el Polvorí, que va vendre llibres i roses, a més de fer lectura de poesia i prosa.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades