Informació general

Obres

Es reprenen les obres de l’hotel del Pòsit

L’empresa promotora ja ha liquidat el deute de tres milions d’euros que tenia amb la constructora Units-4, que estima que la construcció estarà finalitzada en uns nou mesos

Per Cristina Sierra

Aspecte actual del que ha de ser l'hotel del Pòsit
Aspecte actual del que ha de ser l'hotel del Pòsit | Lluís Rovira i Barenys

Després de gairebé dos anys i mig, s’han reprès les obres de l’hotel del Pòsit de Cambrils. La setmana passada, l’empresa constructora Units-4, la mateixa que va iniciar el projecte, va començar a treballar en aquesta construcció que es preveu tenir enllestida en uns nou mesos, amb l’objectiu de poder tenir el nou equipament completament operatiu abans de la Setmana Santa de 2024.

Va ser al desembre de 2020 quan la constructora va decidir aturar el projecte per l’impagament per part de la promotora, Natarent Cambrils. El deute ascendia a gairebé tres milions d’euros, una  situació que va fer que, a finals de 2021, Units-4 presentés una petició d’embargament i la subhasta de l’immoble a un jutjat de Barcelona.

Finalment, s’ha renunciat a la via judicial després que Natarent Cambrils hagi pogut solucionar el problema i trobar els diners per finançar aquest deute. "Estem molt contents d’haver pogut cobrar i d’haver reiniciat l’obra. És un projecte que ens fa molta il·lusió, era molt frustrant tenir-lo aturat. Estava perjudicant tant a l’entorn com a nosaltres i haver-ho pogut resoldre és molt bo", manifesten des d’Units-4.

En la mateixa línia, des de Natarent Cambrils expressen la seva satisfacció per haver desencallat la situació econòmica. "Vam tenir la mala sort de la pandèmia del coronavirus. Els bancs ens van anar en contra quan buscàvem el finançament i quan semblava que havíem trobat la solució, no ens va sortir bé. Ara per fi sí que ens han concedit el crèdit i hem pogut pagar. Tenim moltes ganes que l’hotel sigui una realitat ben aviat", afirmen.

Més del 50% executat

Els treballs de construcció s’han reiniciat a poques setmanes de caducar la llicència d’obres que l’Ajuntament de Cambrils va concedir a principis de 2020. Fonts municipals expliquen que aquesta autorització ja s'està renovant perquè no suposi un impediment per acabar el projecte tal i com està previst en el nou calendari d’obra.

Com apunten des de l’empresa constructora, ja hi ha més del 50% de l’obra executada. L’exterior està pràcticament enllestit i el primer que es farà és acabar la construcció de la piscina a la coberta de l’hotel. Abans, però, s’està fent una revisió de com estan tots els materials. "No ens hi podem posar a tota velocitat perquè hem de mirar que tot estigui bé, hi ha coses que les haurem de refer perquè s’ha estat molt de temps aturat", diuen.

Un cop estigui finalitzada tota la part exterior i es retiri la grua -previst al mes de juny-, els treballs es centraran en l’interior. El problema és que entre el 15 de juny i el 15 de setembre l’ordenança municipal no permet fer aquests tipus d’obres i per aquest motiu des de l’empresa constructora s’ha demanat un permís per poder treballar, amb un horari acordat amb el departament d’Urbanisme i Obra Pública.

"Són treballs d’enrajolat, pintura…tot el que es pugui avançar a l’estiu, millor, perquè podem acabar l’obra aviat", indiquen des d’Units-4. Per la seva part, fonts del consistori també troben positiu autoritzar aquest permís especial, ja que com recull la pròpia normativa, hi ha exempcions per raons d’interés públic que ho permeten.

L’Apunt

Un hotel de quatre estrelles amb 67 habitacions
Ara fa just quatre anys, es va convocar una roda de premsa per a explicar com seria el nou hotel El Pòsit després de canviar el projecte inicial, que havia d’estar enllestit l’any 2015. El nou equipament, amb una superfície de 4.200 m2, serà de quatre estrelles i tindrà 67 habitacions, deu de les cuals són suites. A la planta superior hi haurà una piscina, un pool bar i una sala amb mirador panoràmic per poder fer reunions, mentre que a la planta baixa hi haurà un restaurant i una superfície comercial, amb l'objectiu d'ajudar a revitalitzar comercialment la zona.

Comenta aquest article