Informació general

Política

ERC denuncia el "deteriorament" de la façana marítima amb la instal·lació de nous contenidors

La formació republicana afirma que el govern ha fet aquesta ubicació arran de les obres de la Rambla de Jaume I, una gestió que "segueix provocant el malestar de veïnat i comerços"

Per Cristina Sierra

Els contenidors s'han col·locat a la façana marítima amb el carrer de Roger de Llúria
Els contenidors s'han col·locat a la façana marítima amb el carrer de Roger de Llúria | Cedida

A finals de la setmana passada, es va instal·lar a la façana marítima una nova bateria de contenidors. Aquests containers, ubicats a l’inici del carrer de Roger de Llúria, han aixecat les queixes d’alguns veïns de la zona així com del grup municipal d’ERC, que ha enviat una nota de premsa per a denunciar aquesta decisió que ha pres l’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils.

"No té cap sentit la nova ubicació al passeig, a primera línia de mar. En primer lloc, pel greuge cap als veïns que hauran de caminar una bona estona fins a trobar uns contenidors; en segon lloc, pel deteriorament de la imatge del que és la postal marítima de Cambrils", apunta el partit.

Segons la formació republicana, aquesta reubicació és una mostra més de la "mala planificació" del govern arran de les obres de la Rambla de Jaume I. A més de queixar-se dels containers, el grup també fa referència a la circulació de vehicles per la remodelada avinguda.

"Si caminem pels volts de la Rambla veurem com s'han substituït rajoles per pegats de formigó després de fer les pertinents connexions d'electricitat o aigua"

"Mentre la Rambla s’estalvia furgonetes i camions, els carrers adjacents reben tot aquest volum de cotxes que hauria d’estar més ben pensat, repartit i equilibrat", asseguren en el comunicat, afegint que, "i les conseqüències per al voltant de la Rambla no s’acaben aquí, si caminem pels volts veurem com s’han substituït rajoles per pegats de formigó després de fer les pertinents connexions d’electricitat i aigua o, per exemple, podem observar que només hi ha papereres a un cantó de la Rambla".

Per a ERC, tot i que l’equip de govern ha estat "conscient" de tot el que estava fent malament, "ha continuat endavant amb les gestions i decisions errònies o improvisades", unes decisions que també han estat econòmiques. "Hi ha sobrecostos, s’ha volgut accelerar el calendari d’obres de mala manera i sense planificació. No es va seguir la Llei de Contractes i van adjudicar les obres dels darrers mesos a dit. I tot plegat ha costat a la gent de Cambrils més d’un milió d’euros", denuncia.

Per últim, el grup fa referència a la festa d’inauguració de la Rambla que va tenir lloc divendres passat. Un acte que, "va servir per venerar la feina feta des de l’actual equip de govern en comptes de valorar i apreciar la paciència de les veïnes, veïns i comerços afectats durant tot el procés de les obres. Realment elles i ells haurien d’haver estat els veritables protagonistes de la festa".

L’Apunt

L’equip de govern justifica la reubicació dels contenidors
Revistacambrils.cat s’ha posat en contacte amb l’equip de govern per conèixer els motius d’aquesta instal·lació de nous contenidors a la façana marítima. Segons fonts municipals, aquesta ubicació l’ha proposat el departament de Serveis, amb el vistiplau de Ports, arran de les queixes dels restaurants de primera línia.

Asseguren que "els restauradors es queixaven d’haver d’anar a llençar les brosses a contenidors que estaven lluny", en concret, al carrer de Pau Casals, on fins l’any passat hi havia fins a vuit contenidors de residus en un mateix tram. "Amb aquesta acció hem volgut descarregar la Rambla de Jame i i Pau Casals de contenidors. Els veïns, comerços i restaurants d’aquests dos carrers han patit molt en el darrer any i ara hem volgut posar els contenidors a la façana perquè els restaurants tinguin més a prop els contenidors", manifesten.

Comenta aquest article