Cultura

Dies de llibres

Carles Prats i Francesc Miralles, una conversa literària entre amics

El Centre Cultural acull la tertúlia dels dos escriptors per parlar dels seus llibres 'Pel·lícules inacabades' i 'Los lobos cambian el río'

Per Cristina Sierra

Carles Prats i Francesc Miralles, a la conversa literària d'ahir al Centre Cultural
Carles Prats i Francesc Miralles, a la conversa literària d'ahir al Centre Cultural | Cristina Sierra

El Centre Cultural va acollir ahir al vespre una entretinguda conversa literària entre Carles Prats, autor del llibre Pel·lícules inacabades, i Francesc Miralles, autor de Los lobos cambian el río. Els dos amics van aprofitar aquesta tertúlia, enmarcada en el programa Dies de Llibres, per parlar sobre les seves obres i també de la seva amistat.

Com van explicar els protagonistes al públic, es van conèixer quan Prats, director de documentals, treballava al diari Avui. Ell va ser l’encarregat de fitxar a Miralles, escriptor i periodista, després de llegir els seus relats. Una amistat que continua en l’actualitat i que ha jugat un paper fonamental en les seves vides, tant a nivell personal com professional.

Prats va afirmar que el culpable que visqui a Cambrils des de fa mig any és el propi Miralles, que el va convèncer perquè deixés Barcelona i vingués a viure al municipi. "Estem encantadíssims de viure aquí", van dir.

Un llibre que reivindica el valor dels projectes inacabats

L’escriptor també va ser el responsable de que el director fes el pas d’escriure el llibre Pel·lícules inacabades, una obra que va sorgir durant la pandèmia del coronavirus. Ell tenia clar que volia fer un documental sobre projectes inacabats però Miralles li va suggerir que el transformés en un llibre. Durant unes vacances a Almeria va començar a escriure capítols curts, una estada de la que va fer referència durant la xerrada, explicant diferents anècdotes que van fer riure al públic. 

Amb aquest llibre, Prats vol reivindicar el valor de les coses inacabades. "En aquesta obra es fa molta referència a la música, a la cultura, al cinema, a la televisió, a personatges d’Estats Units i d’aquí", va remarcar Miralles, que també va destacar la passió per la música del seu amic, que des de ben jove va començar a escriure a revistes de música amb l’objectiu de tenir entrades pels concerts i de poder gaudir d’aquesta afició. 

Per altra banda, el llibre Los lobos cambian el río és el primer volum de memòries de Francesc Miralles. Una obra íntima on parla dels mestres imprevistos que donen forma al curs de la vida.

Comenta aquest article