Informació general

Política

ERC alerta que la cessió dels terrenys de l’antiga estació podria costar més d’un milió d’euros als cambrilencs

Camí Mendoza assegura que l’alcalde ha signat "un acord en blanc" amb Adif que obliga a l’Ajuntament a comprar el sòl que ocupava l’estació en un termini màxim de 4 anys

Per Cristina Sierra

Cinta Ballesté, Camí Mendoza i Alejandro Garcia al despatx d'ERC de l'Ajuntament de Cambrils
Cinta Ballesté, Camí Mendoza i Alejandro Garcia al despatx d'ERC de l'Ajuntament de Cambrils | Cristina Sierra

El grup municipal d’ERC ha denunciat, aquest matí en una roda de premsa, la "mala gestió" de l’alcalde Oliver Klein amb la signatura de la concessió administrativa amb Adif per poder adequar els terrenys de l’antiga estació de tren. La portaveu del partit, Camí Mendoza, junt amb els regidors Alejandro Garcia i Cinta Ballesté, ha apuntat que aquest acord podriar costar més d’un milió d’euros als cambrilencs.

La republicana ha començat la seva explicació assegurant que, fins ara, no s’havia comunicat el compromís que havia adquirit el govern local amb Adif per poder fer ús del sòl que ocupava l’estació i connectar les avingudes de Vidal i Barraquer i d’Horta de Santa Maria. "Creiem que és de rebut que la gent de Cambrils sàpigui amb què s’ha compromès l’Ajuntament per poder fer aquesta adequació", ha comentat Mendoza, que ha qüestionat la "incoherència i secretisme" d’un acord que comporta "molts riscos" pel futur de les arques municipals.

Segons ha destapat la formació republicana, la concessió administrativa diu que, en un termini màxim de quatre anys, l’Ajuntament haurà de comprar aquests terrenys d’Adif. El cost no s’ha inclòs en aquest document signat, però, en un annex, l’entitat pública empresarial estima que el sòl ocupat té un preu de 1.277.120,08 euros. Un import que correspon a un total de 1.779m2, el tram on s’actuarà a partir del mes de maig per comunicar les avingudes.

Camí Mendoza: "Si s’adquireixen aquests terrenys suposarà un sobrecost pels cambrilencs. És un acord fruit de les presses"

"Adif va dir que mentre no hi hagués aquest compromís, no es podia autoritzar l’ocupació d’aquest sòl. Si l’Ajuntament no agafava aquest compromís, no autoritzava a fer l’adequació", ha dit Mendoza, que ha afegit que l’informe de l’arquitecte municipal diu que aquesta compra no s’ha de fer efectiva perquè l’ús que se li donarà als terrenys és per vials i no per aprofitament urbanístic, és a dir, treure’n un rendiment econòmic. "Si s’adquireixen aquests terrenys suposarà un sobrecost pels cambrilencs. És un acord fruit de les presses", ha lamentat l’alcaldable d’ERC.

Mendoza també ha questionat les maneres de fer de l’alcalde. "Ha amagat aquesta informació abocant a les competències de la Junta de Govern Local perquè d’aquesta manera no s’hagi d’explicar a la ciutadania i tampoc a l’oposició (…) Klein ha firmat aquest acord en blanc sense lligar l’import. Si jo hagués sigut l’alcaldessa no ho hagués firmat. El més responsable era negociar tranquil·lament aquesta concessió, no amb aquestes presses. La cessió ha de ser gratuïta", ha manifestat.

"Falta de lleialtat" amb els cambrilencs

La portaveu del partit ha recordat que durant els seus sis anys com a alcaldessa de Cambrils el govern va abaixar el deute municipal del 105% al 28. "ERC vam ser responsables de reduir el deute i ara amb Klein no passa, creiem que hi ha hagut una falta de lleialtat amb la ciutadania perquè no s’ha explicat la veritat del que hi ha darrere d’aquest acord", ha afirmat.

Un sobrecost que, com ha dit Mendoza, es sumaria al "sobrecost de més d’un milió d’euros per a les obres de la Rambla de Jaume I, que s’hauria pogut preveure molt abans i hagués sigut una xifra molt menor".

Comenta aquest article