Cultura

L'exposició "Fotosport 2006, XIX Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport" arriba a Cambrils

Per Elena Martí



Josep M. Casanoves i Joan Recasens en la inauguració, ahir, de l'exposició Fotosport 2006
Ahir al vespre es va inaugurar a la Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils, una selecció de les millors obres presentades a "Fotosport, XIX Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport", organitzada pel Club Natació Reus Ploms.

En l’acte d’inauguració hi va assistir el regidor de Cultura Joan Recasens i Josep M. Casanoves, director i comissari de Fotosport. L’exposició de Fotosport 2006, s’inaugurava el passat març al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, ha anat a Barcelona i després de la nostra població, itinerarà a Igualada, a Reus i a Andorra.

Biennal Internacional

Fotosport, és una Biennal Internacional que es va iniciar el 1970, amb l’esport com a tema principal de les obres presentades. Enguany s’han presentat 937 obres de 140 autors procedents de 36 estats diferents, cal destacar que, a més de l’Estat Espanyol, hi ha una gran participació d’Alemanya, Àustria i Hongria. Cada autor podia presentar setze obres en total, com a màxim quatre per les quatre seccions diferents, depenent de la tècnica.
En aquesta Biennal de reconegut prestigi internacional, hi ha quatre premis a col·leccions d’autors, 25 premis a fotografies individuals, vuit mencions d’Honor FIAP (en especialitat de futbol, discapacitats i esport infantil), trofeu Comité Internacional Olympique, Medalles CEF i 47 obres seleccionades. Cal dir que els premis a col·leccions i a fotografies individuals, reben la medalla Fotosport 2006 creada en bronze per l’escultor reusenc Ramon Ferran.
Amb aquesta exposició i l’acurat catàleg que l’acompanya, podem comprovar que les fotografies són de gran qualitat i que algunes d’elles són més creatives amb retocs fotogràfics i d’altres capten un instant precís d’un determinat esport. Podem observar diferents tècniques que volen representar la imatge en moviment, mitjançant retocs digitals o repetició d’imatges.

L’exposició de la Sala Àmbits recull quaranta-vuit de les millors fotografies, entre les guanyadores i les seleccionades i es podrà visitar fins el 20 d’agost.

Comenta aquest article