Informació general

Política

Enric Daza passa a formar part del grup de regidors no adscrits

L’exportaveu del Nou Moviment Ciutadà ha ocupat la seva nova cadira al ple extraordinari celebrat aquest matí. L’alcalde assumirà la conselleria d’Urbanisme, Obra pública i Activitats i Natalia Pleguezuelos passarà a ser la primera tinent d’alcalde

Per Cristina Sierra

Enric Daza s'asseurà a partir d'ara entre les regidores Patricia de Miguel i Marta Borràs
Enric Daza s'asseurà a partir d'ara entre les regidores Patricia de Miguel i Marta Borràs | Cristina Sierra

Quatre dies després d’anunciar que serà el cap de llista de Junts per Cambrils a les eleccions municipals, Enric Daza ha passat a formar part del grup de regidors no adscrits del consistori. Així s’ha constatat a l’inici del plenari extraordinari i urgent que s’ha celebrar aquest matí a la sala de plens de l’Ajuntament. 

L’exregidor del Nou Moviment Ciutadà ha ocupat la seva nova cadira, entre la regidora no adscrita Patricia de Miguel i la regidora de Junts, Marta Borràs. Un altre canvi notable ha estat la nova posició de Natalia Pleguezuelos, al costat dret de l’alcalde, Oliver Klein. La regidora serà a partir d’ara la primera tinent d’alcalde.

L’alcalde talla el micròfon als grups de l’oposició

El plenari ha començat amb el canvi d’Enric Daza com a regidor no adscrit. Klein ha explicat que el grup municipal de l’NMC havia decidit "prescindir" de la persona que havia format part de la seva llista electoral de l’any 2019, evitant així pronunciar el nom del que fins fa dues setmanes era la seva mà dreta. Després de l’explicació, els grups de l’oposició han demanat la paraula, deixant perplex al batlle, que ha assegurat que creia que "ja estava prou argumentat" el pas de Daza al grup dels regidors no adscrits. De fet, Klein ha avisat tant a Lluís Abella (Junts) com Camí Mendoza (ERC) que, "en el primer moment que jo consideri que es sobrepassen els hi treuré la paraula".

Abella ha començat la seva intervenció apuntant que no li donaria "tanta importància" a aquest conflicte intern del govern municipal. "El lideratge que deien que hi havia després de la moció de censura ara brilla per la seva absència. Tant un com l’altre han demostrat ser una lacra per Cambrils", ha manifestat. Unes paraules que han fet reaccionar a l’alcalde, que li ha tallat directament el micròfon.

El mateix ha passat amb la intervenció de Camí Mendoza. "Crec que estem en un plenari on pretenem tots plegats ser transparents i fer política. Estem en un punt significatiu polític. Crec que, com a regidors, tenim dret a manifestar-nos tot i que el vegi molt nerviós i afectat", ha exposat la regidora, que ràpidament ha vist com Klein l’aturava. 

Klein assumeix les competències d’Urbanisme, Obra Pública i Activitats

En aquesta sessió també s’ha aprovat el nou cartipàs municipal. A partir d’ara, l’alcalde també tindrà les competències d’Urbanisme, Obra Pública i Activitats. També s’han modificat les tinences d’alcaldia i els regidors de barri. Pleguezuelos serà la nova regidora del barri de l’Eixample Platja i d’altres òrgans que fins ara ocupava Enric Daza.

En aquest punt, Camí Mendoza ha pogut intervenir per lamentar que l’alcalde no deixava a l’oposició parlar en els punts relacionats amb els donar compte quan el més habitual és que sí puguin tractar aquests temes. De nou, el batlle ha reaccionat nerviós, el que ha fet que la republicana hagi expressat: "Avui es fa evident el seu tarannà amb aquesta actitud al plenari". 

Un altre punt aprovat ha estat el relacionat amb les comissions informatives. Klein presidirà la comissió d’Urbanisme, Obra Pública i Activitats i la seva substituta serà Natalia Pleguezuelos. Per la seva part, Enric Daza tindrà dret a escollir les tres comissions informatives de les que vol formar-hi part.

Comenta aquest article