Informació general

Obres

Es reactiven les obres de la Rambla de Jaume I

Els operaris ja han començat a formigonar la calçada del tram comprès entre els carrers de Ramon Llull i de Juan Sebastián Elcano

Per Cristina Sierra

Imatge de l'estat de les obres a la Rambla de Jaume I, ahir al matí
Imatge de l'estat de les obres a la Rambla de Jaume I, ahir al matí | Cristina Sierra

Aquest passat dilluns l’empresa Gicsa reactivava les obres de la Rambla de Jaume I després d’uns dies d’aturada. Ara sí, els operaris ja han començat els treballs per finalitzar la remodelació en uns quinze dies aproximadament i posar fi a un projecte que haurà durat, si es compleixen les previsions, gairebé 13 mesos.

Dilluns els veïns i comerciants de l’avinguda tornaven a escoltar el soroll de les màquines. En aquests dies s’ha formigonat part de la calçada del tram comprès entre els carrers de Ramon Llull i Juan Sebastián Elcano. En concret, s’ha asfaltat fins a l’alçada del supermercat Spar, és a dir, una mica més de la meitat d’aquesta part inicial de la Rambla.

A hores d’ara falta per acabar la vorera del tram de Juan Sebastián Elcano amb el carrer de Pau Casals i també s’està treballant en les connexions d’aigua just al principi de l’avinguda amb la plaça de la Constitució. Un cop enllestides, s’haurà d’acabar les dues voreres i formigonar la calçada restant.

Problemes amb les certificacions

Les obres de la Rambla Jaume I portaven unes setmanes aturades per uns problemes en les darreres certificacions. Com van confirmar fonts del consistori, la tramitació d’aquests documents tècnics, que serveixen per comprovar que els treballs evolucionen favorablement i per pagar a l’empresa adjudicatària a mesura que es va certificant, es va anar més lent del previst i l’empresa va decidir parar els treballs fins no cobrar tot el que tenia pendent.

A més, l’equip de govern va desmentir que aquesta ralentització de les obres fos fruit per problemes econòmics. "És fals que hi hagi un problema de diners. El que passa és que aquestes certificacions van més lentes i l’empresa ha dit que no vol acabar l’obra sense cobrar abans el que hi ha pendent”,van explicar.

Comenta aquest article