Informació general

Política

Enric Daza serà l'alcaldable de Junts per Cambrils

El partit ha confirmat aquesta tarda que l’actual regidor d’Urbanisme i Obra Pública encapçalarà la llista del proper 28 de maig

Per Cristina Sierra

Joaquim Calatayud, José Antonio Rodríguez, Enric Daza i Lluïsa Gené a la roda de premsa celebrada aquesta tarda
Joaquim Calatayud, José Antonio Rodríguez, Enric Daza i Lluïsa Gené a la roda de premsa celebrada aquesta tarda | Cristina Sierra

Enric Daza ha estat confirmat com a alcaldable de Junts per Cambrils dues setmanes després d’anunciar que no es presentaria a les eleccions amb l’NMC. La formació local ha presentat aquesta tarda el seu cap de llista pels comicis del proper 28 de maig, en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del president de la Vegueria de Junts al Camp de Tarragona i diputat al Parlament de Catalunya, Joaquim Calatayud; el cap comarcal de Junts, José Antonio Rodríguez, i la cap local de Junts a Cambrils, Lluïsa Gené.

"Tinc molt clar que em vull centrar en la política municipal, estic molt motivat", ha manifestat l’actual regidor d’Urbanisme i Obra Pública, que ha afegit que la seva intenció és continuar treballant a l’Ajuntament fins a les eleccions.

Lluïsa Gené ha començat la roda de premsa explicant com s’havia tancat l’acord amb Enric Daza per ser el cap de llista. Tot i que fa setmanes que pel municipi corrien els rumors de que el cambrilenc seria l’alcaldable del partit, fins i tot abans de conèixer la seva intenció de no anar a la llista de l’NMC, la cap local del partit ha explicat que va ser el passat 12 de gener quan l’assemblea va proposar el nom de Daza com a candidat. 

Lluïsa Gené: "La gent del carrer ens deia que anéssim a buscar a l’Enric"

"Es van proposar diferents persones. Van sortir tres noms de noia i un de noi. El primer el van descartar perquè formava part d’un altre partit polític i les altres dues noies es van descartar per temes professionals. La tercera noia ens va dir que l’Enric era molt bona opció. Vam sondejar la situació, veient si estava còmode o no al seu partit. Just abans d’anar-lo a veure va sortir la notícia de que ell deixaba l’NMC i la gent del carrer ens deia que l’anéssim a buscar. Diumenge passat (12 de febrer) li vam fer la proposta, li vam donar 48 hores i dimarts ens va dir que sí. Dissabte el vam ratificar per assemblea, vam obtenir majoria de vots i el vam nomenar", ha detallat la cap. 

Gené també ha fet referència al procés de primàries que el partit va voler tirar endavant el passat estiu i que es va aturar pel trencament del govern de la Generalitat. "Teníem dues noies i un noi i aquesta consulta de si marxàvem o no del govern va afectar les primàries. Es va tirar enrere i vam mantenir el noi que volia ser cap de llista però que el descartàvem perquè no el veiem prou compromès amb els projectes i amb la nostra filosofia de treballar pels cambrilencs", ha manifestat la cap local.

Una pregunta obligada cap a la cap local de Junts era l’aposta del partit per una de les persones que va tirar endavant la moció de censura que va acabar amb el govern d’ERC, Junts i NMC. "No és que ens fes fora del govern municipal. Estàvem en una coalició, es va trencar el govern i evidentment hi van haver danys colaterals. Entenem que és política i l’Enric té afinitat cap al procés independentista", ha dit Gené. Sobre la moció, Daza ha volgut deixar clar que quan es va tirar endavant va ser perquè hi havien "projectes encallats". 

Enric Daza: "La meva resposta és la mateixa que la de la persona que van fer fora del PSC i no va retornar l’acta de regidor"

El cap de llista de Junts ha explicat com va anar la seva sortida del Nou Moviment Ciutadà, un partit on hi estava des de la seva creació l’any 2011. "El que vaig anunciar és que no em presentava de número 2, només vaig dir que no formaria part de la llista que es proposava i es van precipitar els esdeveniments", ha apuntat.

Sobre el fet de retornar l’acta de regidor com li va demanar el seu expartit un dia després d’anunciar la seva decisió, Daza ha dit que no la tornarà. "La meva resposta és la mateixa que la de la persona que van fer fora del PSC i no va retornar l’acta de regidor", ha expressat en clara referència a Oliver Klein i al trencament que hi va haver amb el partit socialista l’any 2010. També ha criticat que l’NMC no compleixi els seus estatuts. "S’emparen en un codi ètic que diu que un candidat no hi pot anar més de dues vegades. Primer han de ser exemplars i no és el cas", ha pronunciat. 

Respecte l’actual relació amb l’alcalde, Daza ha apuntat que es va reunir amb ell dos cops per comunicar-li que no li motivava el projecte que portava l’NMC per a les eleccions i que no volia continuar endavant. "A partir d’aquí no el vaig tornar a veure fins divendres passat, a l’arribada del Carnesoltes", ha assenyalat el cambrilenc, que també ha reconegut que no sap com reaccionarà l’equip de govern però que ell el que vol és "continuar treballant" fins el darrer dia de mandat. 

"Estarem disposats a parlar amb els partits que comparteixen el nostre projecte"

Daza i Gené han confirmat que ja s’està treballant en la llista de les eleccions del 28 de maig i també han parlat d’aquells projectes que volen incloure al programa. "Conec i tinc l’experiència. S’han quedat projectes per fer com el del carrer Pau Casals, el del Mercat de la Vila i la plaça de Martí i Nolla i l’Auditori. Són projectes que engresquen i crec que el meu llegat pot demostrar que he tirat endavant projectes que s’han finalitzat", ha apuntat el cap de llista.

Per últim, han parlat sobre futurs pactes per poder estar al govern municipal. "Evidentment tinc preferències personals i entenc que és més important el programa i qui compleix tot allò que nosaltres no podem renunciar. Estem disposats a parlar amb els partits que comparteixen els nostres projectes. No s’ha de descartar a ningú", ha dit sobre un possible pacte amb l’NMC.

Comenta aquest article