Informació general

ICV manifesta que en cap moment s'ha plantejat el trencament del pacte electoral

Per Lluís Rovira i Barenys



Salvador Matas, Robert Benaiges i Joan Recasens el  passat 8 de juny, quan van anunciar la formació del govern municipal
ICV va emetre, ahir al matí, un comunicat en el que desmentia que es plantegés sortir de l'actual govern tripartit, tal com havia informat un rotatiu de la demarcació en la seva edició d'ahir. En el comunicat, signat per la Comissió Política Local d'Iniciativa-Verds de Cambrils, es diu que "en cap moment s'ha plantejat el trencament del pacte electoral que fa unes setmanes es va signar amb el PSC i ERC per tal de garantir la governabilitat del municipi com en els darrers quatre anys".

Les veus discrepants dins de la militància d'ICV respecte al pes que aquest partit té dins l'actual estructura de govern es van fer paleses en la reunió que van celebrar el passat dilluns al vespre. En aquest sentit, el comunicat d'ICV puntualitza que "l'assemblea de militants que va tenir lloc el dilluns al vespre no és més que la reunió habitual que cada mes es fa per tal d'analitzar la situació política local".

Manipulació i provocació

A banda de les anteriors puntualitzacions, ICV carrega, sense anomenar ningú, contra les persones i els partits interessats en provocar una crisi en el si del govern municipal. El comunicat diu, textualment, que "en cap moment pensem caure en la manipulació i la provocació que algunes persones o partits sembla que volen crear en el govern municipal de Cambrils". A més, ICV lamenta que els rumors sobre un possible abandó de la formació del govern municipal hagin sortit a la llum pública precisament en el moment en el qual el regidor Salvador Matas es troba de vacances, "amb la dificultat evident de poder-se comunicar amb la resta dels membres del partit i també de l'equip de govern".

Finalment, ICV aprofita el comunicat per a llençar un missatge de tranquil·litat als seus militants i simpatitzants en el sentit que "la governabilitat del municipi, des de l'esquerra, està totalment garantida". Per últim, ICV demana "a la resta de formacions del govern, PSC i ERC, el mateix respecte i lleialtat que la formació ecosocialista ha tingut en la darrera legislatura amb els nostres socis".

Comenta aquest article