Esports

Cursa

Compte enrere per a la disputa de la 14a edició de la Mitja Marató de Cambrils

La prova es disputarà el diumenge 26 de febrer i donarà cabuda a les distàncies de la mitja marató, els 10 quilòmetres (corrents i en patins) i la cursa infantil "Cambrils Corre"

Per Berta Ruiz

Presentació de la Mitja Marató de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Juanan Fernández, Natàlia Pleguezuelos i Oliver Klein
Presentació de la Mitja Marató de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Juanan Fernández, Natàlia Pleguezuelos i Oliver Klein | Berta Ruiz

Compte enrere per a la disputa d'una nova edició de la Mitja Marató de Cambrils 2023. Aquesta, la 14a edició, es disputarà el proper diumenge 26 de febrer i, com cada any, donarà cabuda a les distàncies habituals: la mitja marató (21,097km), els 10 quilòmetres, així com la prova dels 10 quilòmetres per a patinadors i patinadores en línia i, finalment, la cursa infantil "Cambrils Corre". Els detalls de tot plegat els oferien, ahir en roda de premsa, l'alcalde Oliver Klein, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos i el director de Running Solutions, Juanan Fernández.

En una primera intervenció, l'alcalde va destacar la llarga trajectòria d'aquesta prova al municipi i va reiterar que Cambrils es presta, des de fa molts anys, a acollir aquest tipus d'esdeveniments esportius, sent marca i sent referència del turisme esportiu. Per la seva part, la regidora d'Esports va voler posar en valor la gran participació femenina d'aquesta prova –al voltant del 30% del total dels participants–, molt per sobre de la mitjana d'altres proves similars, tot apostant per promocionar un esport inclusiu i femení.

Actualment, ja hi ha al voltant d'uns 1.100 inscrits i l'organització confia en situar-se al voltant dels 1.500, una xifra semblant a l'assolida l'any passat –les inscripcions encara estan obertes fins el dijous 23 de febrer–. El director de Running Solutions, Juanan Fernández, també va voler destacar que la cursa aposta d'una forma clara per la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. Enguany, aquest valor es potenciarà amb l'ús de vehicles 100% elèctrics, samarretes fabricades amb material reciclat, medalles de fusta reciclada i gots de paper.   

L'èxit i consolidació de la cita cambrilenca

Fernández també es va referir a que una de les claus de l'èxit de la cita cambrilenca és que des del primer any sempre s'ha mantingut la mateixa ubicació, el mateix circuit i les mateixes dates, fet que fa que la cursa estigui molt consolidada al calendari dels corredors. Com en d'altres edicions, la prova s'iniciarà a les 10 hores des de la plaça de l'Ajuntament i traçarà el seu recorregut habitual baixant per l'avinguda dels Països Catalans fins al Port, travessant tota la façana marítima en direcció a Salou, on hi haurà el tomb per tornar a desfer el mateix camí (els participants de la mitja marató donaran una segona volta). El mateix diumenge a les 12:15 es farà la tradicional cursa infantil “Cambrils Corre”, oberta per a tots els públics. Aquesta prova és totalment gratuïta i no es necessita inscripció prèvia. Els infants participants només hauran d’acudir a la hora marcada a la mateixa línia de sortida, a la plaça de l’Ajuntament. El lliurament de premis serà a les 12:30h a la mateixa plaça de l’Ajuntament. 

Les persones participants podran recollir els seus dorsals el divendres 24 de 18:30 a 20h al Decathlon de Tarragona (Gavarres), així com dissabte 25 de febrer de les 17 a les 20 h i el diumenge abans de la prova, entre les 8 i les 9:30h, al Pavelló Municipal de Cambrils. Els atletes rebran una samarreta tècnica de la marca 42k escollida a votació per IG. 

Comenta aquest article