Cultura

Exposició

La reusenca Montserrat Massó presenta l'exposició de pintura «Mercats d'arreu» a la Sala Àmbits

Sota el títol "Mercats d'arreu", Massó presenta una col·lecció de quadres pintats a l'oli en la què els mercats d'arreu del món són els grans protagonistes

Per Berta Ruiz

Montserrat Massó amb alguns quadres de la seva exposició instal·lada a la sala Àmbits del Centre Cultural
Montserrat Massó amb alguns quadres de la seva exposició instal·lada a la sala Àmbits del Centre Cultural | Berta Ruiz

La Sala Àmbits del Centre Cultural va acollir, ahir al vespre, l'acte d'inauguració de l'exposició de pintura de l'artista reusenca Montserrat Massó. Sota el títol "Mercats d'arreu", Massó presenta una col·lecció de quadres pintats a l'oli en la què els mercats d'arreu del món són els grans protagonistes. "Sempre que vaig o viatjo a algun lloc, sigui a prop o lluny, busco el mercat que hi a cada indret; faig fotos i de les fotos faig els quadres. També faig composicions amb diverses fotos; m'agrada captar les persones, els gestos, els moviments, l'atmòsfera..." explicava Montserrat Massó a revistacambrils.cat. De fet, per a la reusenca, els mercats sempre captiven la seva atenció perquè tenen molts colors –les verdures, el peix, el formatge, les flors, la roba, les sabates...– i tenen moltes llums i ombres. A més, als mercats s'hi pot trobar gent de tota mena, gent que no són pas models, sinó que formen part del nostre dia a dia habitual.

La seva afició pels mercats li va sorgir fa uns 20 anys, després de descobrir el mercat d'Olot. Anteriorment, s'havia dedicat més a pintura figura humana i paisatges. "D'ençà d'aquell descobriment vaig començar a pintar mercats i cada vegada m'agrada més. En aquesta col·lecció hi ha plasmats mercats de molts llocs molt diferents; d'internacionals com el de Portobello Road Market de Londres, el de Nàuplia a Grècia, de Roma, el de Saint-Jean-de-Luz a França, Varsòvia o Cracòvia o fins i tot a Burkina Faso. També n'hi ha d'altres com el de Santiago de Compostel·la i, d'altres més propers, com el d'Olot, el Mercat Central de Reus o el mercat ambulant de Bonavista.

Montserrat Massó sempre ha estat unida a la pintura i, des de ben petita li va néixer aquesta afició. S'ha format artísticament anant a classes de dibuix i també a l'Escola d'Art de Tarragona. Forma part de diversos grups de pintura, al Centre de Lectura de Reus i també al Centre Cultural de Cambrils on, juntament amb d'altres alumnes, assisteix a classes de dibuix amb models. Aquesta no és la seva primera exposició en solitari; anteriorment havia exposat a espais com el Mercat Central de Reus i la Torre Vella de Salou –en aquest cas amb una mostra de figura humana realitzada amb pastel–.

A dalt, l'alcalde Oliver Klein juntament amb Montserrat Massó en l'acte d'inauguració i, a sota, alguns dels quadres de la mostra (fotos: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article