Esports

Ciclisme i cicloturisme

Es presenta la 4a edició de Cambribike, que tindrà lloc del 15 al 17 de setembre, amb un programa d'activitats amb totes les disciplines ciclistes

Algunes de les activitats més destacades, que coincidirà amb la Setmana de la Mobilitat Europea, són el 50è aniversari de la Penya Cicloturista, la 40a Festa de la Bicicleta i la celebració de la Copa de Tarragona de Trial

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de Cambribike, ahir al matí
Roda de premsa de presentació de Cambribike, ahir al matí | Berta Ruiz

Ahir al matí es presentava en roda de premsa la 4a edició de Cambribike que tindrà lloc el proper mes de setembre al parc del Pinaret. Concretament, aquesta edició de celebrarà del 15 al 17 de setembre, i pretén ser la "millor" edició organitzada fins ara. De fet, enguany, es comptarà amb més empreses participants, més clubs i més entitats relacionades amb el món del ciclisme que estan preparant un ampli programa farcit d'activitats relacionades amb totes les disciplines ciclistes i cicloturistes. A més, la seva promoció i difusió s'avança amb força antel·lació per tal d'aconseguir una major participació en totes les proves ciclistes previstes i atraure les estades turístiques al voltant d'aquest esdeveniment.

A la roda de premsa de presentació d'ahir hi van participar l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, i la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, acompanyats de representants de les diferents empreses i  entitats col·laboradores com Laura Moreno de Rodabike Club Ciclista Cambrils, Jordi Mariné de Mariné Bicicletes, Quico Domingo de la Penya Cicloturista Cambrils, Àngel Batlle del Club i Escola de Ciclisme Esquirols de Cambrils i Joan Carbonell del Esports Aventura Naturetime. També hi van ser presents les representants del Club Ciclista A Pinyó Fix –que hi col·laboraran per primera vegada–, així com Pedals Non Stop, que van excusar la seva presència a l'acte.

Aposta pel turisme esportiu i pel ciclisme i el cicloturisme

En la seva intervenció, l'alcalde Oliver Klein va destacar l’aposta de l’Ajuntament pel turisme esportiu i sostenible, i ha posat en valor la col·laboració público-privada i el nivell i l’especialització dels agents implicats per poder organitzar un esdeveniment de referència d’aquestes característiques. En la mateixa línia, la regidora de Turisme Yolanda Burgos va reivindicar la visió estratègica del sector privat de Cambrils, que ha portat el municipi a ser pioner en la promoció cicloturística des de fa més de 20 anys, i va repassar les accions del Patronat a favor d’aquest esport per desestacionalitzar el turisme, arribar a nous mercats, i diferenciar l’oferta de la destinació. Per la seva part, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, va afirmar que el Cambribike és una cita consolidada i reconeguda pels practicants de qualsevol de les disciplines ciclo i va destacar la qualitat d’un programa d’activitats que preveu superar els 1.500 participants de l’any passat i que continuarà "posicionant Cambrils com un veritable paradís ciclista nacional i internacional".  

50 aniversari de la Penya Cicloturista i 40a Festa de la Bicicleta

Els representants de les entitats van avançar algunes de les activitats previstes, tot i que el programa encara no està tancat i s'anirà farcint abans de la cita. Algunes de les novetats més destacades de l’esdeveniment, que coincidirà amb la Setmana de la Mobilitat Europea, són el 50è aniversari de la Penya Cicloturista, la 40a Festa de la Bicicleta i la celebració de la Copa de Tarragona de Trial. A més, també es farà un esforç important per arribar a les escoles i fomentar l’ús de la bicicleta amb projectes com el BiciBús.  

El calendari, que es publicarà properament al web www.cambri.bike, inclou propostes d'educació viària per a nens i nenes, marxes de btt, de gravel i de carretera, exhibicions de bike trial, la cursa Kids Cup Tarragona, i una eliminator per adults, a més de la 5a Fancy Women Bike Ride, un circuit d’habilitats, un espai amb una vintena d’expositors, tallers i música, i una activitat de sensibilització a càrrec de l’ONCE, entre altres. 

Comenta aquest article