Informació general

La 16ena Nit del Foc incorpora novetats pirotècniques i recupera l’espai del Parc del Pinaret

Per Ignasi Martí



Imatge del correfoc de la Nit del Foc de l'any passat a la seva arribada a la plaça del Setge

L’edició d’enguany, que se celebrarà el proper 1 de setembre, estrena nou escenari i presenta novetats respecte l’anterior edició. Per començar a la tarda, la plaça d’Espanya serà, a partir de les 18 hores, l’espai pel correfoc infantil que cada cop congrega un major nombre de públic. Aquest any aquesta activitat anirà a càrrec del Ball de Diables del Catllar. Com en d’altres edicions, al final de l’activitat hi haurà una xocolatada per la canalla que podrà gaudir del grup d’animació infantil Cactus amb l’espectacle Marro de bruixes.

El correfoc de la nit s’iniciarà a la plaça d’Espanya a les 22:30 hores. Les colles participants aquest any són: el Ball de Diables del Catllar (Tarragonès), el Ball de diables de Riudoms (Baix Camp), els Diables Lo Golafre de Remolins (Tortosa), la Colla de Dimonis Enroscats de l’Alcúdia (País Valencià) i el Ball de Diables Els Cagarrieres de Cambrils. Les bèsties de foc d’enguany són La Víbria de Reus (Baix Camp) i les dues bèsties locals El Lluert i la Farnaca. També hi haurà la participació del Marquès de los Vélez i el grup de timbalers Cop de Cap de Cambrils. Cal destacar que els Dimonis Enroscats porten una seixantena de persones entre diables, dolçainers, timbalers a més d’una sínia de foc i altres artefactes força inèdits. Per la seva banda els diables de Lo Golafre de Remolins van acompanyats amb els timbals d’una nutrida batucada dirigida per un primer premi de percussió d’Espanya.
Després de l’encesa conjunta final a la plaça del Setge, l’espectacle de foc final inclourà importants novetats pirotèctiques i musicals respecte d'altres edicions. Aquest any el correfoc s’acabarà amb una “mascletà de nit” al pur estil de les que es fan al País Valencià i que tindrà lloc a les 23:30 hores.

Després del multitudinari concert de l’any passat amb els Lax'n Busto, la 16ena Nit del Foc torna a la normalitat amb l’actuació d’Ayvalà i K-melot que a partir de la mitjanit tenen previst iniciar el concert al Parc del Pinaret. La jove banda barcelonina Ayvalà acaben de publicar el seu primer CD La Rue Vacilon, on demostren la seva versatilitat d’estils que van del swing rocker, l’skapunk, la patxanga balcànica, la cúmbia i el reggae i que els ha valgut la col·laboració d’importants artistes com Muchachito Bombo Inferno o La Troba Kung-Fu (http://www.myspace.com/ayvala). L’orquestra K-melot demostrarà la seva llarga experiència interpretant els repertoris més animats que posaran punt i final a una festa que des de ja fa setze anys organitza la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article