Informació general

Comerç

Sant Valentí i la cacera d'ous de Pasqua, novetats del pla de dinamització comercial Cambrils Obert

S’han programat diverses activitats durant tots els mesos de l’any per donar un impuls al comerç de proximitat

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Tomàs Sierra, Juan Carlos Romera, Oliver Klein i Sònia Baiges, ahir a la Torre del Llimó
D'esquerra a dreta: Tomàs Sierra, Juan Carlos Romera, Oliver Klein i Sònia Baiges, ahir a la Torre del Llimó | Cristina Sierra

El pla de dinamitzacó comercial Cambrils Obert s’inicia avui dimarts 14 de febrer, dia de Sant Valentí, amb un sorteig molt especial. Aquesta és una de les novetats de la programació, amb diverses activitats durant tot els mesos de l’any, que van presentar ahir a la Torre del Llimó l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera; el president de la Unió de Botiguers (UBC), Tomàs Sierra, i la dinamitzadora comercial, Sònia Baiges.

"Aquest pla és fruit d’una política comercial consensuada. Es mantenen campanyes clàssiques com les fires i s’incorporen novetats per donar embranzida al comerç", va dir el batlle. Per la seva part, el regidor va apuntar que l’objectiu d’aquest calendari renovat, que va definir com "ambiciós", és "potenciar la comunicació de la marca comercial de Cambrils".

Sant Valentí, dia dels enamorats, dona el tret de sortida al nou pla de dinamització. La Unió de Botiguers farà un sorteig d’un sopar romàntic per a dues persones entre aquelles persones que comprin un regal per la seva parella. Els tiquets es poden dipositar, amb el nom i telèfon, a les urnes que hi ha al Centre Les Basses i a la seu de Revista Cambrils. 

Flors als aparadors per donar la benvinguda a la primavera

La programació continuarà el mes de març amb la fira Últims Preus al Port, el cap de setmana del 4 i 5 de març, i amb el Dia del Pare el 19 de març, amb un sorteig de 100 euros en targetes regals entre tots aquells que comprin un regal amb motiu d’aquest dia a les botigues associades a la UBC.

Una altra novetat és que els comerços guarniran els aparadors amb flors per donar la benvinguda a la primavera. Com va apuntar Tomàs Sierra, s’ha demanat a l’Ajuntament que ompli de flors les places i carrers del municipi per sumar-se a la iniciativa. 

També al març hi haurà una altra novetat: els ous de Pasqua. Aquesta acció començarà el 15 de març i consistirà en, per una banda, exposar als aparadors ous pintats pels xiquets i xiquetes del taller de pintura de Traç Espai Creatiu i, per l’altra, el dia 1 d’abril es farà una cacera d’ous al Parc del Pinaret, amb la col·laboració de l’escola d’idiomes La Martina School.  

El calendari seguirà a l’abril amb la celebració del mercat de Sant Jordi amb les parades de roses i llibres al Port. Al maig es farà el sorteig del Dia de la Mare, amb targetes regal de 100 euros per gastar als comerços locals i als mesos d’estiu, es faran les clàssiques fires: el cap de setmana de l’1 i el 2 de juliol hi haurà la Fira Comerç, i els dies 26 i 27 d’agost, la fira Rebaixes.

Nova campanya de tornada a l’escola

A mitjans d’agost també arrencarà una nova campanya per ajudar a les famílies a preparar la tornada a l’escola. Es sortejaran unes targetes per valor de 250 euros per poder comprar material, roba i altres accessoris per començar amb moltes ganes el nou curs escolar. 

El pla de dinamització continuarà a l’octubre amb la celebració de Halloween, amb els aparadors guarnits amb aquesta temàtica i amb el popular joc de "Truc o tracte" per aquells xiquets que es disfressin el 31 d’octubre i visitin les botigues, que els hi donaran llaminadures.

També pel mes d’octubre s’està treballant una nova campanya que vol animar a les persones a comprar i passejar per les botigues amb les seves mascotes. Tot i que encara no està definida, el president de la UBC va comentar que es volia "premiar" a aquestes persones amb activitats que incloguin els gossos. "Encara no sabem com ho farem. Hi ha comerços que permeten entrar a les mascotes i la gent no ho sap i les deixen a casa. Volem posar un distintiu perquè la gent sàpigui en quins comerços pot entrar amb les seves mascotes", va avançar. 

Enguany, l’entitat comercial també modificarà la campanya del Black Friday i farà un sorteig entre aquelles persones que comprin només el divendres 24 de novembre. El calendari finalitzarà amb la campanya de Nadal, amb tallers, jocs i atraccions als carrers i places. 

L’Apunt

La Rambla, un nou eix comercial

Tomàs Sierra també va aprofitar la roda de premsa per valorar la remodelació de la Rambla de Jaume I. "Potser les dates no han estat les més encertades, comercialment hem donat molt la vara, però creiem que és una obra molt positiva i ara veiem com està plena de gent (…) Quan estigui oberta serà un eix comercial molt bo", va dir el president de la Unió de Botiguers, que també va demanar al govern que implementi la zona blava als passejos de Francesc Macià i de Lluís Companys i als carrers de l’Eixample Platja.

L’alcalde i el regidor també van treure pit de la transformació de la Rambla. "Les obres han durat el temps que havien de durar. Ara estan en una fase de certificació i recepció. La Setmana Santa serà la prova de foc, s’han de prendre decisions de mobilitat", va dir Klein. 

Comenta aquest article