Informació general

Comerç

La remodelada Rambla de Jaume I capta l'atenció de noves empreses

El departament d’Activitats de l’Ajuntament ha rebut sis llicències d’obertures, unes peticions que l’equip de govern assegura que són "una senyal de que la gent està apostant" per la principal artèria de la zona del Port

Per Cristina Sierra

Aspecte dels treballs de remodelació de la Rambla de Jaume I, el passat diumenge 8 de gener
Aspecte dels treballs de remodelació de la Rambla de Jaume I, el passat diumenge 8 de gener | Lluís Rovira i Barenys

La remodelació de la Rambla de Jaume I ha cridat l’atenció de nous empresaris que volen ubicar el seu negoci a l’avinguda i als carrers adjacents. El departament d’Activitats de l’Ajuntament de Cambrils ha rebut sis llicències de noves obertures, unes peticions que, segons l’equip de govern, "són una senyal de que la gent està apostant" per la principal artèria comercial de la zona del Port.

A l’actualitat la Rambla compta amb 126 activitats donades d’alta. Com indiquen des del departament, tots aquests negocis es distribueixen per tota l’avinguda i pels carrers contigus que també s’han vist afectats per les obres i que són: carrer de Juan Sebastián Elcano, de Roger de Flor, de les Barques, de Sant Pere i de Roger de Llúria.

L’any passat, l’àrea d’Activitats del consistori va registrar tres baixes i una alta. Els negocis que van decidir baixar la persiana van ser un centre d’estètica i una botiga de roba infantil que es trobaven a la mateixa Rambla, en concret al número 9 i al número 17, respectivament. També es va donar de baixa la històrica merceria-llenceria Borràs al carrer de Roger de Llúria número 23, en aquest cas, per jubilació. L’única alta rebuda a l’exercici anterior va ser la del comerç de telefonia mòbil que es va instal·lar al local que havia deixat lliure l’activitat de comerç de roba infantil.

Cinc llicències de nova obertura

A hores d’ara, el departament està tramitant cinc llicències de nova obertura. Un d’aquests nous negocis ja està operatiu des d’ahir divendres 13 de gener. Es tracta d’Imagine, una botiga que va néixer a Valls al setembre de 2020 i que ara s’ha instal·lat al local on hi havia la llibreria La Pubilla, al carrer de Roger de Flor.

"Estem molt contents i satisfets amb les peticions de noves obertures. Això és una senyal de que els empresaris estan apostant per la nova Rambla", afirmen des de l’equip de govern, que es mostren convençuts de que, un cop l’avinguda estigui finalitzada, "hi haurà més peticions per obrir nous comerços".

Fonts del consistori també afegeixen que aquest interès de les empreses "és una senyal de que no hi ha hagut una afectació econòmica a la Rambla com molts van apuntar quan van començar les obres". És més, creuen que, amb els treballs ja acabats i quan les persones puguin passejar-hi, "l’avinguda tornarà a ser un pol d’atracció econòmic pels compradors".

L’Apunt

Finalització de les obres
La setmana vinent l'empresa encarregada de les obres de remodelació de la Rambla acabarà de construir la darrera vorera de l'avinguda, des del carrer Ramon Llull fins a Juan Sebastián Elcano, on també resta pendent una part de la vorera. També s'acabarà de formigonar la calçada i es continuaran col·locant els arbres al llarg de la via. S'estima que en quinze dies els treballs estiguin finalitzats i, cap a mitjans de febrer, poder tenir tota la Rambla equipada amb el mobiliari previst, com papereres, bancs i pilones.

Comenta aquest article