Informació general

Urbanisme

Les obres de l'avinguda de l'Esport finalitzaran a mitjans de març

El consistori està pendent de la retirada de les torres elèctriques per part d'Endesa

Per Cristina Sierra

Aspecte de les obres a l'avinguda de l'Esport, aquest matí
Aspecte de les obres a l'avinguda de l'Esport, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

La nova avinguda de l’Esport serà una realitat en dos mesos. Les obres evolucionen favorablement i des del consistori estimen que finalitzaran cap a mitjans de març, complint així el termini que es va anunciar al juny de l’any passat, quan van començar els treballs. No obstant, el principal entrebanc que hi ha ara són les torres elèctriques que ha de desmuntar Endesa, un procés que podria retardar uns dies la data oficial de finalització del projecte.

"A finals de novembre vam iniciar els tràmits amb la companyia per la retirada de les torres. El tema està encaminat però encara no està solucionat", manifesten fonts de l’Ajuntament. L’empresa adjudicatària de les obres, Tecnologia de Firmes SA confia en acabar els treballs a finals de febrer, però des de l’equip de govern anuncien que aquesta data no serà l’oficial fins que Endesa no tregui les torres. "Les nostres estimacions, en previsió de la lentitud d’aquesta retirada, és cap a mitjans de març", asseguren.

Des del consistori es mostren molt satisfets amb el ritme dels treballs d’urbanització d’aquesta nova avinguda que tindrà dos carrils de circulació de 3,20 metres, amb doble carril per cada sentit, carrils bici, zones d’aparcament i un passeig enjardinat central amb prop de 140 arbres. Des de fa unes setmanes ja es poden visualitzar els carrils d’aquesta via que servirà per millorar l’accés al municipi pel nord i que connectarà la carretera de Montbrió T-312, l’A-7 i l’AP-7 amb l’estació de tren i la zona esportiva. A més, es millorarà la connexió estratègica amb el polígon Belianes sud, el parc de Bombers i nucli urbà.

El pressupost d’execució d’aquest projecte és de 2,3 milions d’euros. Part d’aquest import s’ha finançat amb les subvencions del PAM de la Diputació de Tarragona i del PUOSC de la Generalitat. L'obra s’ha dividit en dos parts: per una banda, la construcció del pont sobre el barranc de la Mare de Déu del Camí, uns treballs valorats en 416.000 euros; i per l’altra, la urbanització de l’avinguda, amb un pressupost d’1,9 milions d’euros, que va començar a principis de setembre.

L'avinguda de l'Esport és una de les grans obres del mandat 2019-2023, junt amb la remodelació de la Rambla Jaume I. Cal recordar que l'anterior equip de govern, que va incloure el projecte al Pla d'Acció Municipal (PAM), va iniciar els tràmits corresponents per demanar les subvencions entre els anys 2019 i 2020 i tenir llest el projecte de la nova avinguda. A més, va aconseguir que el govern de la Generalitat, aleshores format per ERC i Junts, es comprometés a assumir el cost de la construcció de la nova rotonda davant el polígon Belianes. Amb el canvi de govern municipal, al setembre de 2021, es van licitar les obres i es van tirar endavant el passat juny.

L’Apunt

Rotonda d'un milió d'euros
Lligat amb el projecte, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat es va fer càrrec de la construcció de la rotonda davant el polígon Belianes que marca l’inici de l’avinguda de l’Esport. El departament va invertir un milió d’euros en aquest nou giratori, de 65 metres de diàmetre i 6 ramals de connexió, que ha millorat la seguretat i canalització del trànsit en un punt que connecta la T-312 amb l’A-7 i l’AP-7 i que registra fins a 8.800 vehicles diaris.

 

Comenta aquest article