Societat

Música

Recordant Joan Manuel Serrat a Cambrils, fa 41 anys

Serrat va actuar a Cambrils l'any 1981, en un concert organitzat per la Unió de Pagesos al camp de futbol amb motiu de la 1a Festa del Vi i de l'Avellana

Per Josep M. Panicello

Un moment de l'entrevistaq que Josep M. Panicello va fer a Joan Manuels Serrat a Cambrils, ara fa 41 anys
Un moment de l'entrevistaq que Josep M. Panicello va fer a Joan Manuels Serrat a Cambrils, ara fa 41 anys | Arxiu

El passat 23 de desembre, el cantautor Joan Manuel Serrat, va fer l’últim concert de la seva carrera al Palau Sant Jordi, després d’una gira de comiat que va començar fa 8 mesos a Nova York. En aquest espai de temps ha ofert 70 concerts.

Veient l’èxit que ha tingut al llarg de la seva carrera, he recordat una entrevista que li vaig poder fer el 9 d’agost de 1981, fa 41 anys, en exclusiva per a la Revista Cambrils, després d’un espectacular concert que va oferir al camp de futbol municipal de Cambrils.

La iniciativa fou organitzada per la Unió de Pagesos amb motiu de “1ª Festa del Vi i de l’Avellana”, com un acte d’identitat del sector agrari i va comptar amb una assistència de gairebé unes 3.000 persones.

Fou un concert que va aixecar molta expectació. Serrat ja era en aquell moment un referent de la cançó catalana. En acabar, després d’interpretar 17 cançons, vam tenir una animada conversa als vestidors del camp de futbol. Ens va parlar que portava 15 anys en el món de l’espectacle i de com havia influït aquest fet en la seva personalitat i en la seva vida.

Vam parlar del moviment agrícola, molt actiu i reivindicatiu en aquell moment a tot el país i també de la seva vinculació amb Cambrils. Ens deia que venia sovint al nostre poble: “el Cassià Castells ens deixava un tros de terra que tenia entre Vilafortuny i Cambrils, tocant a la Torre de l’Esquirol i allí hi plantàvem dues tendes de campanya”. Recordava amb nostàlgia aquells estius amb el seu pare i la seva mare, que va qualificar de meravellosos.

Joan Manuel Serrat, als vestidors del camp de futbol municipal, l'agost de 1981

 

Comenta aquest article