Informació general

Plenari

Sessió plenària de tràmit per tancar l'any polític al consistori

En la sessió extraordinària celebrada ahir al matí –per les festes nadalenques– es va retirar el punt de control, precs i preguntes de l'ordre del dia; fet criticat per ERC

Per Berta Ruiz

Imatge de la sessió plenària, ahir al matí, a l'Ajuntament
Imatge de la sessió plenària, ahir al matí, a l'Ajuntament | Berta Ruiz

Ahir al matí es va celebrar la darrera sessió plenària de l'any 2022. Va ser un ple extraordinari –amb motiu del canvi de dia per les festes nadalenques– i de tràmit en el qual es van aprovar una sèrie de punts i en el qual no es va incloure el punt de control de l'acció de govern, precs, preguntes ni mocions. Malgrat que aquest punt s'havia inclòs a l'ordre del dia, l'alcalde Oliver Klein va explicar –a l'inici de la sessió– que el punt es retirava donada l'extraordinarietat de la convocatòria. L'alcalde també va al·legar que aquest punt de control, precs i preguntes ja es va incloure en la sessió extraordinària del passat 2 de desembre. Aquesta retirada va propiciar les crítiques per part de la portaveu d'ERC, Camí Mendoza, qui va demanar explicacions a la secretària municipal. Aquesta va explicar que al tractar-se d'un plenari extraordinari no és obligat incorporar aquest punt.

Conveni del transport adaptat

Pel que fa als punts debatuts al plenari es va aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Camp i l'Ajuntament en matèria de transport adaptat per a l'exercici de 2022. En matèria d'habitatge també es van aprovar dos punts: per un costat l'encàrrec de gestió de l'Oficina Local d'Habitatge a l'EPEL Ingesòl i, per altra banda, la pròrroga dels convenis per a l'any 2023 amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

L'Ajuntament renuncia a la seva potestat sancionadora en establiments, espectacles i activitats recreatives

Un altre dels punts destacats que es va aprovar –amb les abstencions de l'oposició– va ser la renuncia per part de l'Ajuntament a l'exercici de la potestat sancionadora dels establiments oberts al públic, els espectacles públics i les activitats recreatives. Tal com va exposar el regidor de Protecció Ciutadana, David Chatelain, aquesta competència de tramitació dels expedients sancionadors passarà a mans de la Generalitat que, posteriorment, donarà compte a l'Ajuntament.

Punts d'hisenda

En qüestions d'economia i hisenda es van passar diversos punts: l'informe de l'interventor municipal en el control financer dels beneficiaris de les subvencions; l'informe de morositat corresponent al tercer trimestre de 2022, així com l'aprovació de tres reconeixements extrajudicials de crèdit –factures pendents de paga– del departament de Premsa, del Departament d'Esports i del Departament de Noves Tecnologies.

Comenta aquest article