Cultura

Llibres

L'obra de l'autora ebrenca Francesca Aliern protagonista del Club de Lectura Adult a la Biblioteca

El llibre escollit en aquesta ocasió va ser Paper Mullat

Per Josep Maria Ferrando

Emigdi Subirats amb Rosanna Andreu, en un moment del Club de Lectura d'ahir, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells
Emigdi Subirats amb Rosanna Andreu, en un moment del Club de Lectura d'ahir, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells | Josep M Ferrando

Ahir al vespre la Biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir una nova edició del Club de Lectura Adult amb la presència de l’escriptor de Campredó, Emigdi Subirats. Però la veritable protagonista de la trobada, absent aquesta vegada, va ser l’escriptora ebrenca nascuda a Xerta, Francesca Aliern, figura destacada de la literatura de les Terres de l’Ebre, una escriptora autodidacta que compta amb vint-i-sis obres publicades. El llibre escollit en aquesta ocasió va ser Paper Mullat.

Emigdi Subirats va explicar que aquestes trobades amb els Club de Lectura són un homenatge a Francesca Aliern, que ara té vuitanta-dos anys, i va destacar el compromís de l’autora amb la seva terra i el riu Ebre, símbol constant en moltes de les seves obres. Per Emigdi Subirats, Francesca Aliern estrena la literatura social a les Terres de l’Ebre, amb una literatura planera, escrita amb el llenguatge del territori, i que al llarg dels anys ha bastit una extensa obra que ha esdevingut la més publicada a les terres del sud.

Comenta aquest article