Societat

Mercat de Nadal

Les inclemències meteorològiques marquen la darrera edició del Mercat de Nadal de la Vila

La pluja de dijous i el vent de dissabte van esguerrar dues jornades del mercat que, malgrat tot, va tenir bona afluència de públic i vendes la resta de dies

Per Berta Ruiz

Actuació del mag Santos en el marc del Mercat de Nadal de la Vila
Actuació del mag Santos en el marc del Mercat de Nadal de la Vila | Kërzops

El Mercat de Nadal de la Vila es va cloure, aquest passat dissabte, amb un balanç agredolç marcat per les inclemències meteorològiques. Un dels dies principals, el dia de la Festa Major de la Immaculada, la pluja va esguerrar la jornada, mentre que el darrer dia de mercat –el dissabte–, el vent va fer la guitza als paradistes. Pel que fa a la resta de dies, tant l'afluència de públic com les vendes de les 32 parades muntades enguany van ser molt positives.

La presidenta de l'Associació de comerciants Vilacentre, Tere Recasens, ha valorat aquesta edició a revistacambrils.cat: "vam començar molt bé el mercat, però el dia de la Festa Major vam tenir pluja, per tant va ser un mal dia i l'últim dia vam tenir vent, fet que va provocar una sèrie d'incidents que van fer que desmuntéssim abans d'hora. El dijous a la nit es van enfonsar un parell de carpes, però les vam poder substituir. El dissabte, amb el vent, es van xafar tres carpes i també es va xafar material; el temps no ens va acompanyar aquestes dues jornades". Malgrat aquests contratemps, Recasens ha fet una valoració positiva "els dies que vam poder treballar bé i que es van poder fer les activitats, les vendes no van anar malament. En general, la gent estava contenta, però quan fas una cosa al carrer tens aquest risc. A més, les activitats per a la canalla van funcionar molt bé. Vam fer un canvi d'ubicació d'on estava ubicat el Pare Noel i les activitats i va resultar millor". L'espectacle de teatre que estava previst per a la darrera jornada tampoc es va poder celebrar i s'espera reubicar l'actuació durant aquestes festes nadalenques. 

Activitats per a tota la família

Com cada any, l'espai va comptar amb diferents parades dedicades a la venda de guarniments nadalencs, pessebres, figures tradicionals, plantes de Nadal, articles de regal, artesania i alimentació (llaminadures, formatges, pastissets artesans, xurreria). L'associació de comerciants Vilacentre –amb la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament– també va organitzar diferents activitats per a tots els públics com tallers, conta-contes, cercaviles amb personatges tradicionals, espectacles, un carrusel ecològic i la visita del Pare Noel.

Comenta aquest article