Cultura

L'artista polonesa Monika Grygier presenta a Cambrils l'exposició de pintura "Tygodnie-Setmanes"

Per Berta Ruiz



Joan Recasens al costat de l'artista Monika Grygier, el passat divendres al vespre
El passat divendres al vespre es va inaugurar a la Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional, l'exposició de pintura "Tygodnie-Setmanes" de Monika Grygier.

A l'acte hi va ser present el nou regidor de Cultura –Joan Recasens–, en el que va ser el seu primer acte oficial com a tal.

L'exposició de l'artista polonesa Monika Grygier, que porta per títol " és un recull d'obres de gran format realitzades amb la tècnica d'acrílic sobre tela. Segons explicava l'artista a Revista Cambrils Diari Digital, la mostra va néixer arran de l'observació dels paisatges de Catalunya, molt diferents als de Polònia, en els quals hi destaquen uns colors molt vius i una llum molt especial. Amb aquesta primera font d'inspiració va realitzar la sèrie "Verdadero y simple", que reflecteixen els paisatges de camps i muntanyes i en la qual els colors i les composicions són molt simples, "per mostrar els traços veritables i poc complicats", segons ella mateixa explica.
Aquesta primera part de la mostra va donar pas als paisatges urbans, on la posada en escena de la mà de l'home, "compliquen tant la composició del quadre com els seus colors".

Monika Grygier presenta aquesta exposició que mostra la relació entre aquests dos móns: entre la naturalesa –senzilla i molt més simple– i els paisatges urbans, "que tenen molt més que amagar, potser més tristos i no tant vertaders". Segons l'artista, "són coses diferents i interessants. Els quadres de paisatges urbans tenen un part de bogeria, més espontània, mentre que els quadres de paisatges tenen uns traços més definits des del primer moment, on no es pot rectificar".

Aquesta és la primera exposició que Monika Grygier realitza de manera individual a Cambrils, tot i que ja ho havia fet en d'altres ocasions de manera col·lectiva amb d'altres artistes. En la seva trajectòria artística també hi destaca la seva selecció en la 26a edició del Premi de Pintura "Vila de Cambrils", l'any 2006. L'exposició "Tygodnie-Setmanes" es podrà visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural fins al proper 28 de juliol.

Comenta aquest article