Esports

Avui acaba el primer torn de participants al Primer Campus de Futbol Cardenal Vidal i Barraquer

Per Berta Ruiz



Imatge dels participants en el primer torn del campus de futbol
Avui a la tarda finalitza el primer torn de participants al Primer Campus de Futbol Cardenal Vidal i Barraquer que va iniciar-se el passat dilluns dia 9 de juliol.

Un dels coordinadors d'aquest campus –Joan Ros– valorava a Revista Cambrils Diari Digital la bona acollida que ha tingut aquesta activitat i alguns detalls de com havien treballat els més petits aquesta primera setmana d'esport. Segons Joan Ros, aquest primer campus de futbol respon a la idea de l'AMPA del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer d'incentivar el futbol de base a l'escola, i al mateix temps oferir activitats de lleure als més petits durant els mesos d'estiu.

Des del passat 9 de juliol i fins avui divendres, 24 nens d'entre 6 i 12 anys –des de la categoria prebenjamí fins a infantil– han participat en el campus. A partir de les 9 del matí i fins a les 8 del vespre, els nens realitzen dos entrenaments, un pel matí i l'altre a la tarda. A nivell esportiu, el campus intenta acostar als nens una sèrie de continguts sobre els conceptes bàsics del futbol, treballant cada dia sobre un objectiu. El campus compta amb tres monitors que diàriament treballen en grups de 7 o 8 nens, per tal de tenir un millor contacte, conèixer-los, veure les seves mancances i com poden progressar.

A banda, el campus té també un vessant més lúdic, complementat amb d'altres activitats com la piscina, els castells, els escacs o conèixer el joc de les bitlles. Joan Ros explicava que "el que s'intenta és que els nens gaudeixin del futbol, que és el que més els agrada, i que també surtin amb quatre conceptes bàsics del que és el futbol pràctic i teòric. A banda, es treballen i es cuiden els hàbits del menjar, dinem junts i estem tot el dia junts".

Joan Ros valorava molt positivament aquest Primer Campus de Futbol Cardenal Vidal i Barraquer, ja que "la resposta ha estat molt bona. L'any que ve si es torna a iniciar també hi haurà nens que vulguin venir a fer futbol. Crec que s'ha treballat bé, amb un seny. A aquestes edats els nens ja han de conèixer una sèrie de conceptes que aquí s'han treballat, tot i que amb una setmana no es pot treballar tot però sí posar les quatre bases. D'aquesta manera, quan comencin el curs, els nens ja sàpiguen com es treballa i durant l'any puguin tenir un progrés important".

El proper dilluns s'iniciarà el segon torn d'aquest campus, amb uns 20 o 21 nens més, fins al dia 20, quan es tancarà al campus amb una festa.

Comenta aquest article