Cultura

Teatre

Traüt Espectacles porta «El Carrocontes de Setge» a les escoles cambrilenques

El Departament de Cultura ofereix la representació teatralitzada amb l’objectiu d’explicar aquest episodi històric de la vila d’una manera didàctica i divertida

Per Redacció

Un moment de la representació a càrrec de Traüt Espectacles
Un moment de la representació a càrrec de Traüt Espectacles | Cedida

L’espectacle "El Carrocontes del Setge" de la companyia Traüt Espectacles torna a les escoles per donar a conèixer els fets succeïts durant el Setge de Cambrils de 1640 a l’alumnat de 5è de primària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l’escola Cambrils, Marinada, La Bòbila, Mas Clariana, Guillem Fortuny i Joan Ardèvol. El Departament de Cultura ofereix la representació teatralitzada amb l’objectiu d’explicar aquest episodi històric de la vila d’una manera didàctica i divertida, seguint la iniciativa "El Setge a les Escoles", que es va engegar anys enrere per acostar la història de Cambrils als nens i nenes. 

"El Carrocontes del Setge" és un espectacle teatral de petit format de 45 minuts de durada, amb música en directe i titelles, enfocat a alumnes de primària i especialment als cursos de 5è, ja que també treballen la temàtica a l’aula. Una colla de comediants (dos actors i dos músics) van de poble en poble explicant contes, llegendes i cançons. Porten un carro ple de màscares, titelles, instruments musicals i moltes sorpreses que utilitzen per representar les seves històries. Quan arriben a Cambrils, expliquen la història del Setge de 1640 i el carro es transforma en un petit teatret.

Les representacions s’han programat els dies 28, 29 de novembre i 1 de desembre, prèviament a l’acte de commemoració del Setge de Cambrils, que enguany serà el dissabte 10 de desembre a les 18 hores a la Torre del Llimó. El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.

Imatge d'una de les sessions davant dels alumnes cambrilencs (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article