Cultura

Llibres

El Club de Lectura Adult celebra una sessió amb l'escriptor i editor Jordi Fernando Eloy

La sessió del Club de Lectura Adult es va fer a la biblioteca Josep Salceda i Castells i es va centrar en el llibre "La Negreta i altres veus silenciades"

Per Josep Maria Ferrando

Un moment de la sessió d'ahir del Club de Lectura Adult, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells
Un moment de la sessió d'ahir del Club de Lectura Adult, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells | Josep M Ferrando

La biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir, ahir al vespre, una nova edició del Club de Lectura Adult, en aquesta ocasió amb la presència de l’escriptor, editor i impressor Jordi Fernando Eloy que va participar explicant i contestant les preguntes dels assistents sobre el seu llibre La Negreta i altres veus silenciades. En paraules de l'autor, el llibre el va escriure per donar veu a set dones reals que per la seva condició de dones havien restat en l’oblit de la història. Tot i ser una obra de ficció històrica dividida en set relats independents, Jordi Fernando Eloy explicava que molts dels aspectes que relata el llibre són reals o estan basats en fets reals quan ha pogut ser, i afegint la ficció per donar vida a les protagonistes i ambientar el món que va tocar viure a cadascuna de les dones. El llibre descriu aquestes vides emmarcades en diverses èpoques històriques, des de la Baixa Edat Mitjana fins l’actualitat, adequant els registres lingüístics a cada època.

Jordi Fernando Eloy va explicar com va triar set dones de la trentena llarga de les que en principi n’havia fet recerca, sobre tot tenint en compte el seu recorregut vital i la transcendències públiques que van tenir i que havien caigut en l’oblit. També va abordar la seva tasca com a editor, al llarg de vint-i-dos anys, al capdavant de l’editorial de referència Meteora, juntament amb Maria Dolors Sàrries. També va explicar els seus nous projectes, el proper la sortida al carrer de L’Assassí del Tirant, una novel.la negra que ha estat un nou repte per l’autor.

 

Comenta aquest article