Cultura

Commemoració

La Biblioteca Josep Salceda i Castells commemorarà el centenari del naixement de Francesc Català-Roca

La xerrada "Impressions d’un fotògraf: l’obra i la persona de Francesc Català-Roca", en el marc de la commemoració del centenari del seu naixement, obrirà la programació

Per Redacció

Cartell de les activitas de la Biblioteca per aquest mes de desembre
Cartell de les activitas de la Biblioteca per aquest mes de desembre | Cedida

La xerrada "Impressions d’un fotògraf: l’obra i la persona de Francesc Català-Roca", en el marc de la commemoració del centenari del seu naixement, obrirà la programació del desembre de la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils. L’activitat, que s’ha programat per a l'1 de desembre a les 19 hores, s’iniciarà amb la projecció de les icones més remarcables del fotògraf. Posteriorment el seu fill, Andreu Català Pedersen, i la comissària de l’any Català-Roca, Laura Terré, conversaran sobre la seva vida i obra, repassant algunes anècdotes, la relació amb personatges com Miró, Artigas i els fotògrafs del seu temps, i el seu pensament al volant de la fotografia 

D’altra banda, el 15 de desembre a les 18 hores el Club de Lectura Adult comentarà el llibre “Paper mullat” amb la seva autora, l’escriptora ebrenca Francesca Aliern, en una sessió oberta que anirà a càrrec de l’escriptor Emigdi Subirats. 

Una altra activitat destacada serà el conta-contes “Una bruixa molt dolça” de Montse Parra, que es portarà a terme el 16 de desembre a les 17 hores. La sessió per a nens i nenes a partir de 4 anys forma part de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. 

Pel que fa a les activitats amb inscripció prèvia, el 16 de desembre el Club de Lectura Infantil celebrarà la seva trobada mensual i el 20 de desembre es realitzarà una nova edició de l’activitat “Llegim!” per alumnes de 3r de primària a càrrec de Judit Torné. Les inscripcions es poden fer a través del correu: bib@cambrils.cat.

L’Apunt

PROGRAMA D’ACTIVITATS

XERRADA FRANCESC CATALÀ-ROCA
Dijous 1 de desembre, a les 19 h, al Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18), Xerrada “Impressions d’un fotògraf: l’obra i la persona de Francesc Català-Roca”, projecció de fotografia i conversa a càrrec del fill del fotògraf, Andreu Català Pedersen i la comissària de l’any Català-Roca, Laura Terré. En commemoració del centenari del naixement del fotògraf.

Una activitat patrocinada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

LLEGIM!
Dimarts 13 de desembre, a les 17.30 h,
a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2),  sessió de lectura per a alumnes de 3r de primària, a càrrec de Judit Torné.

Inscripcions: bib@cambrils.cat

Tertúlia amb l’escriptora Francesca Aliern
Dijous 15 de desembre, a les 18 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), Club de lectura adult amb l’escriptora ebrenca Francesca Aliern sobre el seu llibre “Paper mullat”. Sessió a càrrec de l’escriptor Emigdi Subirats.

CLUB DE LECTURA INFANTIL
Divendres 16 de desembre, a les 17 h,
a la Biblioteca (C/Alfons el Cast, 2), Club de lectura infantil per a alumnes de 5è i 6è de primària.

Inscripcions: bib@cambrils.cat 

Hora del conte
Divendres 16 de desembre, a les 18 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), “Una bruixa molt dolça”: Hora del conte amb Montse Parra.

Una activitat per a nens i nenes a partir de 4 anys. Aquesta activitat forma part de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils.

LLEGIM! 
Dimarts 20 de desembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2),  sessió de lectura per a alumnes de 3r de primària, a càrrec de Judit Torné.

Inscripcions: bib@cambrils.cat  

Comenta aquest article