Cultura

Premis

El lliurament dels Premis Vila de Cambrils enceta l'apartat cultural de la Festa Major de la Immaculada (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Ahir al matí es va fer el lliurament dels premis de Fotografia, Poesia i de la Biennal d'art Contemporani Gastronòmic, en un acte a la sala de plens de l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

Guanyadors de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic amb l'alcalde i regidors de l'ajuntament cambrilenc
Guanyadors de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic amb l'alcalde i regidors de l'ajuntament cambrilenc | Lluís Rovira i Barenys

L'entrega de Premis Vila de Cambrils, ahir al matí, van suposar el tret de sortida a l'apartat cultural de la Festa Major de la Immaculada. Enguany s'han lliurat els premis corresponents a la Biennal d'Art Contemporani de Cambrils a més del premi de Fotografia, el de Poesia i el de Narrativa Marítima. La sala de plens de l'Ajuntament va ser, un cop més, l'escenari de l'entrega d'aquests premis en una matinal cent per cent cultural.

Fotografia, Poesia i Art Contemporani Gastronòmic

Primer que tot es va lliurar el premi de Fotografia, atorgat per l'Agrupació Fotogràfica de Cambrils, en l'edició 31a d'aquest premi. El fotògraf Pandula Bandara, de Sri Lanka, en va resultar el guanyador. El mateix guanyador va agrair el guardó, en un missatge enviat per vídeo, i va destacar que era el premi més important que havia rebut. Una estona abans, s'havia fet la inauguració de l'exposició de les fotografies seleccionades, a la sala Àmbits del Centre Cultural.

Pel que fa a l’11è Premi de Poesia Vila de Cambrils el jurat va seleccionar Jordi Ginesta Portet de Centelles com a guanyador per l’obra “Cartografies” i Anna Molina Casado de Castellet i la Gornal, amb un accèsit, per l’obra “Amb l’ànima al descobert". Els dos guardonats van agrair el premi i van llegir un parell de poemes cadascun d'ells.

El premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall es va declarar desert donat que el jurat va creure que les obres presentades no s'ajustaven a la qualitat exigible.

El primer premi de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils, dotat amb 6.000 euros, el va gunayar l’artista Rosalía Banet Masa, de Calp, per l’obra “Altares i ofrendas 1: exceso”. Per altra banda, el Col·lectiu Taca, format per Ariana Parreu i Pau Magrané, va aconseguir l’accèssit del certamen, dotat amb 3.000 euros, per l’obra “Pols”. 

Un cop enllestida l'entrega dels premis es va fer la inauguració de l'exposició de la 5a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic, a la sala Àgora de l'Ajuntament. La gala del lliurament de premis també va tenir el contrapunt musical amb les peces interpretades pel duo de violoncels format per Àngela Guillen i Guillem Vallvé.