Tema del mes

8 de juny. Roda de premsa de la PLIC
Xavier Martí: “Estic molt decebut. Hem sigut una moneda de canvi”

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo, Berta Ruiz



Els quatre regidors de la PLIC van parlar davant la premsa del seu posicionament de cara a la propera legislatura
El mateix dia que es feia públic el pacte de govern, la Plataforma Independent Cambrilenca va reunir els mitjans de comunicació per parlar sobre la cronologia de les negociacions que s’havien dut a terme fins llavors entorn als possibles pactes de govern, així com el futur paper de la formació independent en els propers quatre anys.

A l’acte hi van ser presents els quatre regidors de la formació: Xavier Martí, Mar Roca, Salvador Franch i Laura Mellau.

Xavier Martí va voler explicar les diferents negociacions i compromisos electorals que s’han fet durant la campanya i després de les eleccions. En aquest sentit, Martí va destacar que durant tota la campanya electoral s’havia parlat de formar un govern de concentració, és a dir, “el tripartit més la incorporació d’alguna altra força política, per tal que hi hagués un govern consistent i potent a la nostra població” i que, segons Martí, “una vegada més hem pogut comprovar que la cosa no ha estat així”. El cap de llista de la PLIC va explicar que van mantenir una reunió amb Robert Benaiges, però no es va arribar a cap acord. En aquest sentit, Martí va manifestar que “amb el pas dels dies, aquest govern de concentració no era un fet real sinó un fet fictici per guanyar temps i agafar més quotes de poder dins del tripartit”.

Liderar una oposició molt més forta

Des de la PLIC es va decidir en l’executiva del partit del dilluns 4 de juny, i per unanimitat, quedar-se a l’oposició durant els propers quatre anys. La PLIC va comunicar a l’alcalde en funcions, en una reunió el dimecres 6 de juny, que “no calia que ens presentés cap oferta, perquè la PLIC tenia assumit i tenia decidit estar a l’oposició i liderar-la. El que sí que farem serà un treball molt acurat, i tot i que pensem continuar col·laborant amb el govern, pensem fer una oposició molt més forta”.

Xavier Martí va manifestar mostrar-se “molt decebut, perquè una vegada més m’he sentit enganyat, m’he sentit utilitzat. Hem sigut una moneda de canvi”.

En aquest mateix sentit, la número 4 de la formació, Mar Roca, va explicar que “no només no s’han complert les promeses a nivell de partit, sinó que tampoc s’han complert les promeses que en el seu dia va assumir l’alcaldable Robert Benaiges amb la ciutadania de Cambrils, quan va dir públicament al Cinema Rambla que respectaria el que els ciutadans votessin. Els ciutadans han votat els socialistes per una banda, però per altra banda la PLIC, les dues úniques forces que han pujat en vots. Potser cadascú entén el respecte d’una manera diferent, però penso que a la segona força política se l’havia de tenir en compte en alguna cosa”. Tot i això, Mar Roca també va manifestar que la PLIC treballarà intensament des de l’oposició, “seguint al peu de la lletra els consells que Robert Benaiges ens va donar a l’oposició: controlar, denunciar i fiscalitzar”. Segons Mar Roca, no només no s’ha aconseguit el govern fort que es volia, sinó que “per nosaltres és molt dèbil”.

Els costos de la campanya de la PLIC

En la mateixa roda de premsa es va aprofitar per fer públics els costos de la campanya electoral de la PLIC, tal i com Xavier Martí va prometre en el debat electoral organitzat per Revista Cambrils el passat 22 de maig. Segons Martí, “tot i que encara no es tenen totes les factures aglutinades, ja se sap que la campanya no superarà els 18.000 euros”. Xavier Martí va voler explicar que es va signar un crèdit de 18.000 euros abans de començar la campanya, signat pels quatre regidors. A més, hi ha hagut una aportació personal dels quatre regidors de 3.000 euros cadascú. D’altra banda, la PLIC també compta amb 180 afiliats que paguen una quota de 50 euros, que es paga cada quatre anys per ajudar a finançar la campanya.  Per la seva banda, Mar Roca va fer un repàs al detall de tota la campanya, que en gran part es va poder fer gràcies a la col·laboració desinteressada; “si la PLIC ha pogut fer moltes coses és gràcies a la col·laboració de la gent”.

Comenta aquest article