Cultura

Joventut

El Punt BiblioJove s'integra a l'Ateneu Juvenil com un servei permanent

El 30 de novembre es realitzarà un sorteig entre les persones usuàries coincidint amb el darrer dia d’atenció mensual presencial de la biblioteca

Per Redacció

Diferents joves parlant amb la bibliotecària Rosana Andreu al servei Bibliojove de l'Ateneu
Diferents joves parlant amb la bibliotecària Rosana Andreu al servei Bibliojove de l'Ateneu | Cedida

El Punt BiblioJove, que des de l’abril s’oferia cada darrer dimecres de mes, es convertirà en un servei permanent de l’Ateneu Juvenil. D’aquesta manera, es podran realitzar préstecs durant tot el mes (no només coincidint amb el darrer dimecres del mes) des del Punt d’Informació Juvenil. El contingut disponible permanent a l’Ateneu es renovarà incorporant les novetats mensuals de la Biblioteca i revistes de l’interès de les persones joves. A més, arran de les consultes i treball grupal, les famílies també tindran a disposició una secció de lectures específiques.

Sorteig d'un lot de llibres i productes de Joventut, el 30 de novembre

Com a cloenda del punt en format mensual, coincidint amb la darrera edició, el proper dimecres 30 de novembre, el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils i la Biblioteca Josep Salceda i Castells realitzaran un sorteig d’un lot de llibres, dues pel·lícules en format DVD i productes de Joventut. Les persones que vulguin participar al sorteig hauran d’omplir una butlleta al mateix punt BiblioJove, a la planta baixa de l’Ateneu, on hauran d’especificar les seves dades de contacte i respondre a una pregunta sobre els seus gustos literaris. 

El Punt BiblioJove va sorgir de la necessitat d’organitzar accions i propostes de col·laboració transversal entre la Biblioteca i Joventut en l’àmbit literari adreçat a joves. Un dels objectius principals de la creació d’aquest servei va ser l’acostament de la Biblioteca a l’Ateneu amb la idea d’informar sobre els serveis que s’ofereixen, fer el carnet de la Biblioteca, presentar les novetats editorials juvenils i complementar-ho amb el préstec d’aquests documents in situ. 

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que durant els 8 mesos de funcionament el projecte ha servit principalment per acostar el servei de la Biblioteca als joves usuaris de l’Ateneu i ha destacat la importància de transmetre els valors de l’interès per la lectura entre les persones joves.  

Comenta aquest article