Societat

Rotary

El Dr. Francisco Uría presenta el seu últim llibre «A orillas del Rubicón» al Rotary Club Cambrils

La presentació es va fer el passat 17 de novembre en el marc de les reunions periòdiques del Rotary Club Cambrils

Per Francesc Garriga Colom

Francisco Uría va ser el convidat de la reunió del passat 17 de novembre
Francisco Uría va ser el convidat de la reunió del passat 17 de novembre | Cedida

La reunió del Rotary de Cambrils, corresponent al passat 17 de novembre, va enregistrar un ple absolut d'assistents i va comptar amb el doctor Francisco Uría com a convidat. Uría és advocat de l'estat amb excedència; va ser subsecretari d'Estat d'Hisenda i cap jurídic de l'Associació Espanyola de Banca i actualment és responsable global de Banca de la consultora KPMG.

Després d'haver fet molts escrits d'estudis sobre la regulació financera, Francisco Uría va publicar la seva primera novel·la "La pequeña libreria de Stefan Zwieg", que també va ser presentada a Cambrils. Uría, que resideix a Madrid, té molts vincles i molts amics i coneguts a la nostra ciutat, donat que va ser el lloc on va estar residint durant molts anys, mentre va ser advocat de l'estat de Tarragona.

Presentació del llibre "A orillas del Rubicón"

En aquesta ocasió, va presentar un altre llibre que ha fet junt amb José Luis Hernández Garvi que porta per títol "A orillas del Rubicón". Aquest llibre recull les converses i dubtes entre Cèsar i el seu mentor, a través de les cartes que es creuen i davant de l'únic dubte que va tenir a la seva vida, d'iniciar una guerra civil travessant el Riu Rubicó i enfrontar-se a Pompeyo, que l'estava esperant a Roma. Cèsar sap que en el moment que ell i la seva legió travessen el riu, implica atemptar contra la llei de Roma i suposava sense cap mena de dubte l'inici d'una guerra civil.

En aquest llibre es posa de manifest l'actualitat que té un personatge com el Cèsar, que avui en dia com va manifestar l'autor estaria molt pendent i controlaria les xarxes socials, donat que a la seva època, l'any 42 abans de Crist, ja estava absolutament pendent de "l'opinió pública", creant ell mateix el relat i l'explicació de la seva història.

Després de l'explicació del seu llibre, la presidenta del Rotary, Aurora Fornós, va donar peu a l'inici d'un debat amb els assistents. Uría va contestar les nombroses preguntes que se li van fer, creant un viu delat sobretot amb la comparativa de l'època de Cèsar amb l'actual. Finalment, el Dr. Uría va fer entrega d'un llibre dedicat a la presidenta i la Sra. Aurora Fornós també li va entregar d'un dels productes més preuats que tenim a Cambrils, que és l'oli de la nostra Cooperativa agrain-li, sobretot, que es desplacés expressament per fer aquesta xerrada.

Francesc Garriga, Magda Gómez, Francisco Uría i Aurora Fornós, en un moment de la reunió del Rotary (Foto: cedida)

 

Comenta aquest article