Informació general

Incendi

Un incendi calcina part d'un habitatge del carrer de l'Hospital

El foc es va declarar en un dels pisos de l'immoble que es troba completament buit d'inquil·lins i que feia pocs dies havia estat ocupat per tres persones

Per Lluís Rovira i Barenys

Foc sortint per les finestres del pis sinistrat, ahir al migdia
Foc sortint per les finestres del pis sinistrat, ahir al migdia | Rosa Pascual

Un incendi, ahir al migdia, va afectar un dels pisos de l'immoble que hi ha al carrer de l'Hospital, número 6. Els bombers van rebre l'avís del foc poc després de les 14 hores i al lloc del sinistre hi van fer cap fina a cinc dotacions del servei d'extinció d'incendis. El foc es va declarar en una de les habitacions del pis superior, el tercer pis, i que fa cantonada amb el carrer de l'Hospital i el carrer dels Immolats del Setge. El foc, per sort, no es va propagar a la resta de l'immoble. Els bombers van sufocar l'incendi i el van donar per extingit poc abans de les 15 hores.

En el pis on es va produir l'incendi no hi vivia ningú. Segons han confirmat diferents veïns de la zona, feia dos o tres dies que s'havia observat la presència de tres ocupes a l'edifici. En realitat tots els pisos de l'immoble, als que s'accedeix per dues escales diferents, estan buits i tots els baixos comercials estan tancats. L'últim inquil·lí de l'immoble ha estat el Centre de Dansa Cambrils que ocupava les antigues instal·lacions de l'antic cinema que hi ha a una de les dependències superiors de l'immoble, i que va tancar portes el juny de 2021. L'edifici, de principis del segle XX, és un dels més grans que hi ha al Barri Antic i durant anys va acollir empreses i comerços emblemàtics i ben diversos com van ser la Fonda Parreu, l'Autoescola Caballé o Casa Panicello. En aquest darrer establiment hi havia hagut, a les primeres dècades del segle XX, el cafè de Cal Vasset. Ara l'edifici ha quedat precintat per la Policia Local i s'hi han col·locat cadenats a les portes.

Desplegament de vehicles de bombers a l'entrada del carrer de l'Hospital (Foto: Josep M. Ferrando)

 

Comenta aquest article