Esports

Marxa aquàtica

El cambrilenc Joan Gómez aconsegueix el segon lloc en la categoria màster de la I Copa Catalana de Marxa Aquàtica

El campionat consisteix en quatre proves puntuables, les quals s’han disputat en quatre localitats catalanes diferents

Per Redacció

Imatge del cambrilenc Joan Gómez
Imatge del cambrilenc Joan Gómez | Cedida

L’atleta sènior cambrilenc Joan Gómez Salvadó, de 68 anys, ha resultat segon classificat a la primera Copa Catalana de Marxa Aquàtica 2022, a la categoria màster on hi participen els atletes de més de 60 anys. La prova era específicament de 200 metres a mà nua. El campionat consisteix en quatre proves puntuables, les quals s’han disputat en quatre localitats catalanes diferents: Creixell, Cambrils, Salou i Castelldefels. Totes les proves s’han realitzat durant els mesos de juliol, agost i setembre.

La marxa aquàtica sorgeix al nord de França, concretament a les platges de Normandia i Bretanya, i consisteix en caminar pel litoral a una altura en que el límit de l’aigua estigui entre el diafragma i la zona del melic. L’activitat es desenvolupa dins d’un caràcter esportiu, si bé es pot practicar de forma lliure i social. És un complement molt bo del senderisme tradicional, ja que gaudeix de recomanacions terapèutiques degut a que l’aigua del mar aporta minerals que ajuden molt als ossos i a les articulacions, i és alhora un reforç muscular i cardiovascular doncs aporta vitamina D, que és una substància tant convenient pel sistema immunològic.

 

L’Apunt

Centre Excursionista de Cambrils
Es recomana a tota aquella persona que vulgui apuntar-s’hi, que contacti amb el Centre Excursionista de Cambrils mitjançant la següent adreça de correu electrònic: c.e.cambrils@gmail.com

Comenta aquest article