Informació general

Urbanisme

La construcció de l'avinguda de l'Esport donarà lloc a una «gran zona esportiva municipal»

La rotonda amb la T-312 i el pont sobre el barranc de la Verge del Camí ja estan gairebé enllestits; ara, els treballs es concentren en la nova avinguda

Per Berta Ruiz

Aspecte de les obres a l'avinguda de l'Esport, fa una setmana
Aspecte de les obres a l'avinguda de l'Esport, fa una setmana | Lluís Rovira i Barenys

Les obres de l'avinguda de l'Esport avancen a bon ritme. La rotonda que enllaça amb la carretera T-312, així com el pont construït sobre el barranc Verge del Camí ja estan gairebé enllestit. Ara, les obres se concentren en la construcció de l'avinguda de l'Esport pròpiament. Aquesta nova via comunicarà amb tota la zona esportiva municipal fins arribar amb l'avinguda de Charles Darwin i el parc del Pinaret. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, Enric Daza, ha detallat a revistacambrils.cat que, "aquesta gran avinguda amb dos carrils per sentit tindrà zones d'aparcament, tindrà carrils bici i hi haurà molt d'arbrat –del tipus ombrívol– amb la plantació d'uns 140 arbres". Sobre els terminis previstos, Daza ha indicat que, l'objectiu és enllestir l'obra a finals del proper mes de febrer. 

Una gran zona esportiva

D'altra banda, també s'aniran reordenant els espais d'aparcament com el que està situat a tocar del camp 3 de futbol, el camp més antic. "Tenim previst asfaltar-ho i que l'entrada al camp 3 quedi dignificada. Al costat també hi tenim tota la infraestructura nova de l'estació d'Adif i, a la part de sota, està previst ubicar l'estació de l'estació d'autobusos i tot el sòl del voltant s'haurà d'adequar i asfaltar. Juntament amb l'espai esportiu del parc del Pinaret quedarà tot integrat i podrem batejar aquella zona com a "Ciutat esportiva" perquè concentrarà moltes activitats i encara se'n poden encabir més. És una estratègia de cara a tenir una gran zona esportiva que anirà des de la nova rotonda fins a l'avinguda de Charles Darwin, al costat esquerre: amb el camp de tir, la pista d'atletisme, els camps de futbol i el futur pavelló que es preveu".

"Han arribat infinitat de propostes de les entitats i això ha fet que el projecte sigui més ambiciós"

Precisament, sobre el nou pavelló municipal, el regidor d'Urbanisme ha assenyalat que, "des del nostre departament som els que dibuixem el projecte atenent les peticions o les demandes de l'àrea d'Esports i amb tot el procés participatiu que s'està fent tenint en compte les directrius de les entitats esportives que són les que estan al peu del canó i saben les necessitats dels seus socis, afiliats i esportistes. Han arribat infinitat de propostes i després de l'anàlisi tècnic-esportiu i tècnic d'obra ho hem integrat i això ha permès que el projecte sigui més ambiciós. S'ha perfeccionat amb el repte d'atendre aquestes demandes. Gràcies a les peticions hem incorporat detalls per al desenvolupament d'aquestes activitats esportives. El projecte s'ha d'aprovar i ha de comptar amb la partida econòmica. Podria ser que, de cara al 2023, fóssim capaços de trobar aquests diners i si no doncs fer-ho aviat perquè s'estan obrint moltes línies de finançament d'administracions superiors. Volem impulsar aquest pavelló com més aviat millor".

L'objectiu principal, segons Daza, "és descongestionar el pavelló actual que, des de fa molts anys, som sabedors que pateix un overbooking important".

L’Apunt

Enric Daza: "També hem fet un gran esforç amb el PA-6 Pinaret que serà una zona urbanitzable amb molt habitatge social"
Dins de tot aquest àmbit, el regidor d'Urbanisme també s'ha referit a la zona urbanística del PA-6 Pinaret. "També hem fet un gran esforç amb el PA-6 Pinaret que serà la zona urbanitzable que queda a la dreta, amb un espai privilegia. El més important d'aquest sector és que preveiem molt habitatge social. S'ha aprovat durant aquest mandat i era necessari liderar l'impuls d'aquest sector per acabar de tancar el cercle també amb l'avinguda de la Independència i l'expansió del barri de la Parellada fins als camps de futbol perquè quedi tot cohesionat".

Comenta aquest article