Cultura

Música

Les cantautores Maria Hein i Anna Andreu actuaran al Vespre del Pròleg

El concert, que es portarà a terme a l’Ateneu el 26 de novembre, està organitzat per l’entitat juvenil Pròleg amb el suport de l’Ajuntament

Per Redacció

Imatge del cartell del concert del Pròleg
Imatge del cartell del concert del Pròleg | Cedida

Les cantautores Maria Hein i Anna Andreu actuaran al Vespre del Pròleg el proper 26 de novembre a partir de les 20:30 hores a la sala de concerts de l’Ateneu Juvenil. Les entrades es poden comprar de forma anticipada a través del web https://entradium.com a 5€, a través d’entradium.com, i a 8€ el mateix dia.  

L’entitat Pròleg té origen en el grup de Truc de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, que l’agost del 2019 va organitzar el primer Festival Pròleg al Parc del Pinaret com a projecte comunitari. Arran d’aquesta experiència, les persones impulsores van decidir donar continuïtat a la iniciativa i constituir-se com a associació juvenil. En total han impulsat cinc edicions de la iniciativa, dues en format Festival i tres en format concert (Vespre).  

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que “el vespre del pròleg és un projecte que rep una subvenció del Departament de Joventut i és un exemple de projecte protagonitzat per joves que reben suport de la regidoria”. La regidora també ha destacat que enguany s’ha posat l’accent en visibilitzar dones artistes, ja que són dones tant les músiques que pujaran a l’escenari com la dissenyadora i il·lustradora del cartell, Maria Tena.  
 

L’Apunt

Les cantautores

Anna Andreu

Anna Andreu torna de nou acompanyada per Marina Arrufat per a presentar el seu nou disc “La mida”. Són vuit cançons que immediatament s'han convertit en unes perfectes successores del peculiar estil que les caracteritza i que tant ens va atrapar en “Els Mals Costums”.  

“La mida” és un disc que, des de la més absoluta prudència, murmura sobre les maneres de contenir-se, dels límits i dels preàmbuls, dels esclats i de les conseqüències ja de sobres conegudes. Una reflexió al voltant de la mesura, passant per tots els matisos que la paraula ofereix.

I ja es pot afirmar que Anna Andreu no sols manté intacte el seu particular encanteri, sinó que ha estat capaç de sumar elements que aconsegueixen fer florir, encara més si cap, les seves cançons. A la ja reconeixible guitarra de l’Anna Andreu se sumen ara sons de sintetitzadors i línies de baix que uneixen forces al costat de la bateria i a les segones veus de Marina Arrufat i que completen cadascuna de les cançons. Un directe en el qual es tornen a presentar com a duet, però amb més contundència pel que fa al so i a la posada en escena.

Amb temprança i subtilesa, Anna Andreu ens regala una vegada més la bellesa de les seves lletres i de les seves cançons, sense grans artificis, però amb la capacitat d'impactar allí on les paraules més commouen.

Maria Hein 

Maria Hein és una jove felanitxera que porta anys formant-se com a pianista, tocant la guitarra i, recentment, experimentant i creant les seves pròpies lletres i melodies. I serem molt sinceres, aquesta nova troballa balear, ja té guanyada una plaça dins del podi musical mallorquí. 

La calidesa amb la qual Maria Hein presenta “Continent i contingut”, el seu disc debut, està equilibrada amb la solemnitat i el so impol·lut de totes les seves cançons, que emanen una mescla de senzillesa i nostàlgia, amb la pinzellada imbatible de la naturalesa balear.

De la mà de Ferran Palau, ha construït aquesta sonoritat tan atemporal, tan pròxima i acollidora. “Continent i contingut” és un disc debut que dibuixa una trajectòria rotunda, una aposta ferma que ja s'ha pogut escoltar en escenaris com els de La Mercè o Barnasants. 

Comenta aquest article