Informació general

Territori

La Plataforma Aturem Hard Rock denuncia que la Generalitat ha destinat més de 39.000 euros addicionals al projecte

Els activistes diuen que s'han adjudicat nous contractes, a través d'INCASÒL, per modificar el PDU de Vila-seca i Salou

Per ACN

Terrenys on s'ha projectat el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou
Terrenys on s'ha projectat el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou | ACN (Núria Torres)

La Plataforma Aturem Hard Rock denuncia que el Govern de la Generalitat ha tornat a destinar diners al projecte Hard Rock. Segons els activistes, la Generalitat, a través d'INCASÒL, s'hauria gastat com a mínim 39.960 euros enguany en contractes nous per a l'elaboració i revisió de diversos estudis i informes per la modificació del Pla Director Urbanístic (PDU) de Vila-seca i Salou. Aquests diners es sumen als més de 108.300 euros gastats l'any passat per les mateixes tasques. El col·lectiu assegura que totes contractacions són de menys de 15.000 euros, el límit legal per a poder-los assignar "a dit i sense fer-los públics". Des de l'entitat lamenten que l'executiu continua apostant per un projecte "totalment fallit que necessita desenes de modificacions".

Segons els activistes, s'han adjudicat contractes per revisar i modificar estudis a diferents consultories externes. En concret, detallen, l'informe de Serveis de Revisió, actualització del suport gràfic, suport al redactat normatiu i de la memòria d'ordenació per la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) per un valor d'11.500 euros; i per 10.800 euros l'informe de Serveis de revisió, actualització i modificació del document ambiental estratègic de la Modificació del Pla Director Urbanístic del CRT.

A més, indiquen, que també s'han destinat 5.760 i 11.900 euros, respectivament, per als Serveis de revisió, actualització i modificació tant de l'estudi d'avaluació econòmica i financera, com de l'informe de sostenibilitat econòmica que formen part de la modificació del PDU, i per l'estudi d'avaluació de la mobilitat generada i trànsit del mateix PDU.

Segons la plataforma, el president Aragonès va afirmar que no es destinaria "ni un euro públic"

En un comunicat, des de la plataforma avisen que aquesta "despesa" contrasta amb les "falses" declaracions fetes pel president, Pere Aragonès, en les quals sostenia que el Govern no destinaria "ni un euro públic" al projecte de Hard Rock, així com amb les darreres afirmacions del conseller de Territori, Juli Fernández, en les que insistia que "l'operació no té 'cap cost". "El Govern segueix perdent credibilitat amb les seves afirmacions i confirmant que és un projecte totalment fallit que necessita desenes de revisions i modificacions per intentar encabir-lo de qualsevol manera en un emplaçament que no pot assumir aquest projecte", han defensat.

Alhora, els activistes han reiterat que "estan en risc" els 120 milions d'euros per la compravenda dels terrenys, que inicialment, recorden "anirien a mans de la Caixa". En aquest sentit, asseguren que el contracte no ofereix garanties suficients perquè Hard Rock "pagui, ni al complet ni a l'instant".