Cultura

Teatre

L'òpera electrònica «Infanticida», la tercera entrega del cicle Escena Cambrils

Aquesta funció, sobre un text de Caterina Albert/Víctor Català es va representar ahir al vespre al teatre del Casal

Per Redacció

Un moment de la representació de l'obra Infanticida, ahir al teatre del Casal
Un moment de la representació de l'obra Infanticida, ahir al teatre del Casal | Cedida

El teatre del Casal va acollir, ahir al vespre, la tercera de les obres programades en la segona edició del cicle Escena Cambrils. En aquesta ocasió es tractava de l'òpera electrònica "Infanticida" que va comptar amb la interpretació de Neus Pàmies i Gerard Marsal. Aquesta peça transforma un monòleg molt potent de Caterina Albert / Víctor Català en una òpera electrònica, amb música original de Clara Peya.

"La Infanticida" va ser premiada als Jocs Florals d'Olot de 1898 i va causar un gran rebombori quan es va saber que l'autora n'era una dona. El jurat va demanar a Albert que suavitzés alguns aspectes del monòleg per poder ser llegit en l'entrega de premis sense ferir sensibilitats. Caterina Albert va negar-s'hi i no va anar a recollir el premi. Després d'aquell episodi va signar sempre més sota el pseudònim de Víctor Català. Cal dir que La "Infanticida" no es va estrenar fins seixanta anys després de la seva escriptura.

La darrera obra del cicle Escena Cambrils al teatre del Casal, "Poema inacabat", es farà el 25 de novembre. L'obra és una adaptació teatral i culinària del poema de Gabriel Ferrater i compta amb Bàrbara Roig, Mariona Quadrada i Pau Ferran.

Comenta aquest article