Societat

Necrològica

Necrològica. Joan Rodríguez Flaqué

Per Redacció

Joan Rodríguez Flaqué
Joan Rodríguez Flaqué | Cedida

Aquest passat dimarts 8 de novembre va morir Joan Rodríguez Flaqué, a l’edat de 80 anys i sis mesos després de ser diagnosticat d’un tumor cerebral. Nascut en una colònia tèxtil a Olesa de Montserrat, va arribar a Cambrils l’any 1966 per casar-se amb una cambrilenca. Tots dos havien emigrat uns anys abans a Alemanya, on es van conèixer.
El Joan era molt conegut a baix a mar, ja que va treballar més de 30 anys a cal Trempat, però també va ser molt actiu en la vida associativa del poble que el va acollir. Originari de la terra de la Passió, va actuar i sobretot va dirigir alguns anys el grup de teatre del Casal de la Parròquia de Sant Pere. Als anys 80, va ser un dels impulsors de la recuperació del Carnaval, entre els actes del qual destacava la batalla de la farina.
També va ser el primer president dels Xiquets de Cambrils, la colla castellera de la Vila, que va fer els seus primers castells l’any 1993. Els últims anys de la seva vida, el Joan Rodríguez va estar estretament vinculat a la Congregació de la Puríssima Sang de Cambrils, entitat que també va presidir des del 2007 al 2015.

Comenta aquest article