Informació general

Urbanisme

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «Estem treballant en una ordenació de la via pública específica de la rambla de Jaume I»

En el plenari de finals d'octubre, des d'ERC es va preguntar a l'equip de govern si té previst fer una ordenació uniforme de l'ocupació de la via pública en aquest espai

Per Berta Ruiz

En alguns trams de la remodelada Rambla de Jaume I ja s'ha començat a col·locar el paviment
En alguns trams de la remodelada Rambla de Jaume I ja s'ha començat a col·locar el paviment | Lluís Rovira i Barenys

La Rambla de Jaume I comença a agafar forma. Des de fa dies ja s'ha començat a posar el paviment a les voreres de cara a deixar enllestida l'obra dins els terminis previstos. El tema de la Rambla Jaume I i de l'ocupació de la via pública va sortir en el darrer ple. Enric Daza, arrel d'una pregunta formulada per la regidora Camí Mendoza (ERC) en la sessió plenària del passat 28 d'octubre, manifestava que des de l'equip tècnic d'Urbanisme s'estava treballant en una ordenació de la via pública específica de la rambla de Jaume I. 

Això venia a tomb del que havia dit Camí Mendoza, "a mida que s'estan acabant els diferents trams de l'obra de la rambla, la via pública està sent ocupada pels establiments. Tots aquests empresaris han patit molt durant la pandèmia i també durant els mesos de les obres i, per tant, veiem lògic que hi hagi una certa 'permissibilitat' i que se'ls faciliti l'ocupació el més aviat possible per refer la seva activitat. Voldríem saber si davant d'aquesta remodelació tan important de la rambla el govern municipal es planteja fer algun tipus de regularització –via ordenança o reglament per unificar el criteri d'ocupació de la via pública. Per exemple unificar els colors o els materials de les terrasses de restauració. Han reflexionar sobre això? Sobre la imatge de la rambla i l'ordenació visual d'aquesta ocupació?".

"Per aplicar aquesta ordenació específica haurem de recepcionar l'obra i a partir d'aquí anar implementant"

Sobre aquesta qüestió, el regidor d'Urbanisme va manifestar que, "fa molt de temps que, des del departament, s'està pensant en aquesta ordenació i, efectivament, tindrà en compte la imatge i els paràmetres perquè tot tingui una certa uniformitat així com els materials que s'utilitzaran. És una feina que s'està fent i que en breu podrem donar-li una sortida legal i fer la seva aprovació per tal que les ocupacions de la via pública puguin tirar endavant de forma regulada".

En referència a això, Enric Daza ha detallat a revistacambrils.cat que, "serà un document específic de la rambla; l'ordenança no es toca però en algun moment haurem d'incloure aquesta ordenació específica i amb tot allò que implica. La vorera és de gairebé 4 metres d'amplada: la meitat serà per  vianants i l'altra part serà d'ocupació al llarg de tota la rambla. A la plaça d'Aragó també hi haurà un altre tipus d'ordenació respectant els passos, la circulació dels vianants i l'accés als habitatges. Per aplicar aquesta ordenació específica haurem de recepcionar l'obra i a partir d'aquí anar implementant".

"S'ha fet una feina al carrer de Pau Casals perquè quedi més dignificat"

D'altra banda, però sobre aquest mateix àmbit, Camí Mendoza també va preguntar si es té previst per algun tipus d'actuació al carrer de Pau Casals donat que al llarg de les obres aquesta via ha patit un major pas de trànsit i ha patit més. El regidor d'Urbanisme va contestar que, "si hi ha alguna cosa malmesa que ha esdevingut de les obres de la rambla potser sí serà un imprevist que haurem d'atendre. No obstant això, ja s'ha fet una feina per tal que el carrer quedi més dignificat, amb un retrocés de les terrasses i unes ampliacions".

"S'ha de complir el previst i el previst és el 31 de desembre

Finalment, pel que fa al termini d'obres de la rambla de Jaume I, Daza ha afirmat que, "s'ha de complir el previst i el previst és el 31 de desembre. L'objectiu és aquest; si hi ha algun imprevist doncs ja es veurà, tot i que res fa pensar que sigui així. Ens toca confiar que els treballs vagin a tota màquina i es pugui transitar en aquesta data i amb una rambla ja pavimentada".

Comenta aquest article