Societat

Solidaritat

La història de la «bota solidària», de l'Anabel fins el restaurant Cal Siscu passant pel celler Casa Mariol

Ahir es va fer l'entrega d'una de les botes decorades que es van subhastar al Festival del Vi de Cambrils i que culmina "una història ben acabada"

Per Lluís Rovira i Barenys

El lliurament de la bota al restaurant Cal Siscu es va fer ahir
El lliurament de la bota al restaurant Cal Siscu es va fer ahir | Cedida

Una de les botes que es va subhastar al darrer Festival del Vi es va lliurar, ahir, al restaurant Cal Siscu de Cambrils per tal que pugui ser vista per la ciutadania cambrilenca que passegi per aquest espai del passeig la Salle. Aquesta barrica està decorada amb pintures de Rafael Rubio i a la part superior hi ha la inscripció #Pelsvalents juntament amb el nom de Casa Mariol i una altra inscripció on hi posa "gracias Anabel".

Aquesta bota decorada amb les pintures de Rafael Rubio la va adquirir la cambrilenca Anabel el dia que les subhastaven, al Festival del Vi. L'Anabel la va regalar a Casa Mariol, que és el celler que va guanyar el premi al millor estand, per votació popular. A Casa Mariol es van encarregar de posar-se en contacte amb el pintor per tal que posés les inscripcions al lateral de la barrica, i de col·locar-hi un vidre. Un cop feta aquesta operació, la van lliurar, ahir, al restaurant Cal Siscu. Tal com ha comentat Joe Soldevila, de Casa Mariol, a revistacambrils.cat, "penso que aquesta barrica és una cosa de Cambrils i per això vaig creure que havia d'estar en un lloc on la gent la pogués veure". Soldevila també afegeix que, "tot plegat, és una història ben acabada i el fet de lliurar la barrica va ser un acte molt emotiu".

La subhasta de botes va recaptar 2.025 euros contra el càncer infantil 

La subhasta de botes que es va portar a terme durant el festival va recaptar un total de 2.025 euros que s'han destinat a la lluita contra el càncer infantil a través de l’associació #Pelsvalents. Els dies 8, 9 i 10 d’octubre els artistes de “Cambrils Art Total” van decorar i pintar les 6 barriques de vi que es van subhastar els mateixos dies, a la nit, a la pèrgola del Parc. Els i les artistes participants van ser Rafael Rubio, Rafael Borlansa, Dora Drown, Olga Urtado, Angelina Escolies, Gloria Gotor i Alberto Insa. 

Comenta aquest article