Cultura

Concert

Tast de vi i d'oli amb acompanyament de música d'arpa

Original proposta del Festival Accents amb el concert d’Arpa d’Anna Amigó, aquest passat divendres, que incloïa el tast de vins de la D.O. Catalunya i la degustació d’oli nou de la D.O.P Siurana

Per Josep Maria Ferrando

Anna Amigó, amb l'arpa, va posar la música al concert-tast
Anna Amigó, amb l'arpa, va posar la música al concert-tast | Josep M Ferrando

El Centre Cultural va acollir divendres al vespre el concert d’arpa celta de la cantautora esplugina Anna Amigó, que va incloure un tast de vi de la D.O. Catalunya i la degustació d’oli nou de la D.O.P. Siurana, amb una tartaleta elaborada pel xef Francesc Blanch. Tota una experiència musical i culinària pels assistents que van omplir la sala en una activitat emmarcada en el Festival Accents.

El concert va alternar la música i les cançons tradicionals de l’arpa celta d’Anna Amigó amb les explicacions de les dues denominacions d’origen convidades. Anton Castellà de la D.O. Catalunya va exposar la raó de ser d’aquesta D.O, que inclou dos-cents cellers catalans i que comercialitza sota el seu nom el cinquanta per cent de la producció de vi del nostre país. El tres vins que es van poder tastar al llarg del concert com un exemple de les diferents varietats i produccions de la D.O. Catalunya van ser el blanc Mas de la Pansa 2017, el vi rosat Viña Esmeralda 2021 i el Domenio Sumoi Negre 2017. Anton Castellà va fer un nota de tast de cada un d’aquests vins explicant les varietats i la zona d’origen de cada un.

La D.O.P. Siurana també va ser protagonista del concert, amb un tast d’oli nou acompanyat per una tartaleta elaborada pel xef Francesc Blanch, amb verdura confitada i sardina fumada de Cambrils. Tal com va explicar la responsable de comunicació de la D.O.P. Siurana, Montserrat Gelonch, ara és el moment de poder tastar aquest oli nou, un oli d’oliva arbequina de la més alta qualitat i la mínima acidesa, elaborat en fred per trenta-set entitats incloses dintre de la D.O.P de les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre y Tarragonès, amb milers de pagesos productors.

El xef Francesc Blanch, va elaborar unes tartaletes com a acompanyament del tast (Foto: Josep M Ferrando)
El concert-tast es va fer al Centre Cultural (Foto: Josep M Ferrando)

 

Comenta aquest article