Informació general

El camioner cambrilenc Ivan Blanco participa a la final del Campionat Europeu de Joves Conductors de Camions

Per Berta Ruiz

Ivan Blanco va arribar a la final estatal, després d'aconseguir la primera posició a la prova classificatòria de Lleida
El jove cambrilenc Ivan Blanco va participar entre els dies 26 i 27 de juny a la final del Campionat Europeu de Joves Conductors de Ccamions Scania 2007 –organitzat per Scania– i disputat a les instal·lacions de l'Instituto Nacional de Técnicas Aeroespaciales (INTA) de Madrid.

Abans d'arribar a aquesta gran final, però, durant els mesos previs es van disputar diferents rondes classificatòries i proves a diferents punts de l'Estat espanyol. En el cas del cambrilenc Ivan Blanco, aquest va participar en la prova Scabarna de Lleida, seu de la quarta ronda del YETD 07 (Young European Truck Driver), disputada el passat 2 de juny, conduint un camió Scania R500. Anteriorment, es van disputar altres proves a Cadis, Alacant i la Corunya.
Després de cada competició regional, en van sortir quatre finalistes que van participar a la gran final estatal a Madrid.

El cambrilenc va proclamar-se vencedor en la ronda matinal de la prova de Lleida, després de superar una prova teòrica i un circuit exterior, en què es combinava la velocitat del vehicle, una conducció segura, el seu consum i el temps de conducció. Segons va explicar el jove camioner a Revista Cambrils Diari Digital, un dels principals objectius d'aquesta competició "és la seguretat vial, especialment enfocada als joves conductors. Per exemple, a les notícies solen barrejar la imatge dels joves conductors amb l'alcohol i les drogues, i aquest és un campionat per intentar millorar aquesta imatge". El cambrilenc de 30 anys, es dedica professionalment a la conducció de camions dins de l'empresa familiar que es dedica al transport.

L'empresa de vehicles Scania ha organitzat aquest campionat per tercera vegada, amb l'objectiu d'acollir els millors conductors joves de camions i fomentar la seguretat vial i la reducció dels accidents en carretera, així com l'habilitat en la conducció del vehicle, el seu manteniment i consum. El cambrilenc Ivan Blanco hi participava per tercera vegada i aquesta era la segona ocasió que arribava a la final. A la prova final estatal de Madrid, Ivan Blanco va classificar-se en la quinzena posició, mentre que el campió espanyol va resultar ser Alejandro Hernán, que lluitarà pel títol europeu en la Gran Final Europea que es disputarà a la localitat sueca de Sodertalje, entre els dies 21 i 23 de setembre. Al Campionat Europeu de Joves Conductors 2007 hi participen un total de 40.000 conductors procedents de 40 països, mentre que a la final espanyola hi van prendre part més de 1.200 joves.