Societat

Gastronomia

La Torre del Llimó acull un taller sobre l'oli d'oliva amb degustació inclosa

L'activitat, a la qual hi van participar prop d'una trentena de persones, estava emmarcada en les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou

Per Berta Ruiz

Un moment de la degustació al taller d'oli impartit ahir a la tarda
Un moment de la degustació al taller d'oli impartit ahir a la tarda | Berta Ruiz

La Torre del Llimó va acollir, ahir a la tarda, una xerrada amb degustació inclosa sota el títol "L'oli d'oliva a la cuina: condiment o ingredient?", emmarcada en les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou. La sessió va ser impartida per Montserrat Jiménez, especialista en oli i cuina de l'IRTA-Mas Bové, i va comptar amb la participació de prop d'una trentena de persones.

L'activitat es va dividir en dues parts: primer, una breu part teòrica sobre els diferents tipus d'oli i els seus usos, així com una explicació sobre la cuina experimental sobre l'oli que es treballa a l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). En aquesta part també es va explicar una recepta de paté d'albergínia. En una segona part pràctica, els participants van tastar dos tipus d'oli amb diferents proves sensorials. En aquest taller van poder degustar el paté d'albergínia i també un ceviche de carbassó.

Segons va comentar Montserrat Jiménez a revistacambrils.cat: "la idea és explicar la importància que té l'oli d'oliva a la nostra cuina, és a dir, quan creem una recepta la importància que té tant sigui com a ingredient o com a condiment. A vegades costa diferenciar què és condiment o ingredient. Quan parlem d'ingredient parlem que està dins de la recepta, quan parlem de condiment seria com la sal o el pebre. En el cas de l'oli seria quan el posem com un raig, depèn de les proporcions i de l'ús".

Un moment de la xerrada teòrica a càrrec de Montserrat Jiménez (foto: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article