Informació general

Xiringuitos

Penjada de pancartes dels veïns del bloc L'Etoîle per denunciar el «soroll i les olors» del xiringuito veí

Els veïns han fet pública una carta oberta adreçada a l'alcalde en la que denuncien la situació que han viscut aquest estiu i es mostren preocupats per la possibilitat que els xiringuitos puguin obrir tot l'any

Per Lluís Rovira i Barenys

Balcons del bloc d'apartaments L'Etoîle amb les pancates, ahir al matí
Balcons del bloc d'apartaments L'Etoîle amb les pancates, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Una bona part dels balcons del bloc d'apartaments L'Etoîle, davant la platja de la Llosa, llueixen, des de fa pocs dies, unes pancartes en les que denuncien el soroll que provoca el xiringuito que hi ha davant seu. Els veïns d'aquest bloc d'apartaments ja van fer arribar les seves queixes a l'Ajuntament aquest estiu i fins i tot s'hi van reunir per queixar-se de la música i el soroll. Ara han passat a fer la protesta més visual, amb la col·locació de les pancartes que van col·locar aquest passat dissabte, motivats per la possibilitat que els xiringuitos poguessin obtenir la llicència per obrir tot l'any, com va sortir publicat fa uns dies.

"Els veïns de l'Etoîle no tenim dret a descansar i dormir?"

Corinne Bourrat, com a portaveu dels propietaris dels apartaments afectats, ha fet pública una carta oberta adreçada a l'alcalde de Cambrils en la que es pregunta si els residents a l'Etoîle, "no tenim dret a descansar i dormir?. importa més la cerca de beneficis per part d'un gerent de pub de platja?" i assegura que no entén com aquest xiringuito es pot permetre, des de juny de 2022, "ignorar les lleis i les normatives jurídiques, ampliar la seva àrea per a la venda de begudes alcohòliques a la platja sense autorització i que pugui animar els seus clients a assistir a concerts a l'aire lliure a la platja i escoltar música fins a altes hores de la matinada, com si la platja fos seva?"

En la carta oberta, Bourrat explica que durant 4 mesos has suportat sorolls i olors sense que l'Ajuntament hagi intervingut de manera eficaç per redreçar la situació i es pregunta si és que no s'han tingut en compte les queixes dels veïns, ni per l'Ajuntament ni per la Policia Local, per un problema de falta de personal. "per què no es tenen en compte els molts testimonis i les gravacions de vídeo i de so que documenten el que es denuncia? " i concreta preguntant per què es va programar una mesuració de so a final de temporada, concretament pel 10 de setembre i no per l'11 de setembre que és el dia en què s'havia anunciat un concert a través de les xarxes socials? i que a més "hi va haver un estrany silenci en la data del dia de la mesuració. Informació de sota mà?" i afegeix una altra pregunta, "els clients del pub de platja i els consumidors de còctels compten més que els residents que han estat fidels i lleials a Cambrils i els seus comerciants, durant anys i generacions?"

Ocupació "pràcticament total" de la platja

Els veïns del bloc d'apartaments L'Etoîle també denuncien l'ocupació "pràcticament total" de la platja en aquest espai del voltant de la guingueta a causa de les diferents activitats privades com són el lloguer de caiacs i motos aquàtiques, gandules i tendals, l'espai per a jugar a vòlei i es pregunten si "ens volen treure no tan sols de la nostra residència sinó també de la platja?.

I pel que fa a la possibilitat de que els xiringuitos funcionin durant tot l'any es pregunten  si "és així com es tracten els nostres drets?". La carta oberta conclou dient que "Cambrils era i és conegut i apreciat com a lloc vacacional familiar i els signants es pregunten si "ens hem de sacrificar per això? Per una sala de festes? Val la pena aquest preu?".

Totes les pancartes duen el mateix missatge (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article