Informació general

Transport

Ferrocarrils de la Generalitat gestionarà el futur tramvia entre Cambrils i Vila-seca

La Generalitat ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat l'adquisició de set unitats mòbils pel valor de 54 milions d'euros

Per Redacció

Recreació feta per la pròpia Generalitat fa 7 anys, del pas del tramvia sobre el pont de la riera d'Alforja
Recreació feta per la pròpia Generalitat fa 7 anys, del pas del tramvia sobre el pont de la riera d'Alforja | Cedida

El Govern de la Generalitat va declarar, ahir, de servei públic el futur tramvia entre Cambrils i Vila-seca, així com atribuir-ne la prestació a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), directament o mitjançant una societat. D'aquesta manera, el Govern fa un pas més en la posada en marxa d'aquest nou sistema de transport públic ferroviari que ha de millorar la mobilitat interna en aquest àmbit del Camp de Tarragona.

També s'autoritza FGC a adquirir per 54 milions d'eurosset unitats mòbils, i al seu manteniment durant un període de 15 anys per altres 22,05 milions. Finalment, es faculta FGC per realitzar els estudis necessaris perquè el Departament de Territori pugui establir les condicions d'explotació i les necessitats de finançament de la prestació del nou servei públic de transport de viatgers.

Adjudicació del projecte constructiu

La setmana passada, el Departament de Territori va adjudicar el projecte constructiu del primer tram del tramvia del Camp de Tarragona, entre Cambrils i Vila-seca. El document definirà les actuacions necessàries per a la implantació d'un sistema de tramvia, de 14,60 quilòmetres de longitud, als municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca, a partir dels estudis informatiu i d'impacte ambiental aprovats pel Departament.

Actualment, el 90% de la mobilitat al Camp de Tarragona és interna i la quota modal global del transport públic és del 18% en l'àmbit central. L'objectiu principal de la nova xarxa és fer créixer la quota modal del transport públic fins al 25% mitjançant l'establiment de serveis ràpids per a la mobilitat interurbana, accessibles als centres i als barris de les ciutats i connectors dels pols estratègics d'activitat d'aquest àmbit, per a la mobilitat tant de residents com de visitants.

Comenta aquest article