Informació general

Ensenyament

S'estrena oficialment el nou edifici d'educació infantil del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Ahir a la tarda es va fer la inauguració oficial del nou edifici, situat al pati de la Salle, i que acull els escolars d'educació infantil del centre, des de l'inici d'aquest curs

Per Lluís Rovira i Barenys

El president de la Fundació Cardenal Vidal i Barraquer, Francesc Recasens, mostrant el nou edifici a les autoritats
El president de la Fundació Cardenal Vidal i Barraquer, Francesc Recasens, mostrant el nou edifici a les autoritats | Lluís Rovira i Barenys

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va inaugurar, ahir a la tarda, el nou edifici d'educació infantil que ja s'havia posat en marxa aquest inici de curs escolar, a principis del passat mes de setembre. Aquest nou edifici ocupa una part del pati de l'edifici la Salle, a tocar del passeig la Salle, i compta amb planta baixa i primer pis. L'edifici acull nou aules equipades amb tecnologia digital i amb diferents espais per fomentar la creativitat i l'aprenentatge. A banda, hi ha espais com són una aula d'art, un laboratori i espai d'experimentació, una aula de teatre i biblioteca i una aula de psicomotricitat. Els diferents espais destaquen per la seva lluminositat i en el nou edifici s'ha fugit dels elements de plàstic i dels colors llampants i s'han utilitzat colors neutres i materials naturals com la fusta.

En matèria d'instal·lacions cal assenyalar que totes les aules del nou edifici disposen de l'equipament digital necessari, a més de calefacció per terra radiant i sensors de CO2 que renoven l'aire de manera automàtica quan detecten que n'ha pujat el nivell. El nou edifici, a més, disposa  d'un nou espai de recepció i de secretaria al que s'accedeix pel passeig de la Salle. Amb la posada en marxa d'aquest nou edifici a l'inici d'aquest curs 2022-2023, els alumnes d'I3, I4 i I5, prop de 200 xiquets i xiquetes, han passat de l'edifici Vedruna a aquestes noves dependències. Les altres instal·lacions de l'edifici de la Salle estan ocupades pels alumnes de Primària. L'edifici Vedruna, doncs, l'ocupen íntegrament els alumnes de Secundària. La marxa dels alumnes d'infantil d'un edifici a un altre ha permès fer un nou condicionament de l'edifici Vedruna de manera que s'han reubicat espais com ara el menjador escolar i l'aula de música.

Inauguració amb parlaments, música i ...pluja

La inauguració del nou edifici va comptar amb una part protocol·lària protagonitzada pels parlaments de les diferents autoritats. La directora del centre, Pilar Bas, va fer de mestre de cerimònies i va introduir l'acte que es va encetar amb un número musical a càrrec d'alumnes de Primària. El primer parlament va anar a càrrec del director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Joan Manuel Audí, que va voler destacar el mon de les emocions que es viuen en l'etapa escolar. El següent a intervenir va ser l'alcalde, Oliver Klein, que va ressaltar el paper que ha exercit el centre escolar a Cambrils. Finalment, el president del Patronat de la Fundació del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, Francesc Recasens, va explicar que les noves instal·lacions escolars s'havien pogut fer gràcies a la venda d'un edifici que la família Vidal-Barraquer tenia a Barcelona i que fa uns anys havia donat a la Fundació. Recasens va agrair a la família Vidal -Barraquer tot el que havia fet pel centre escolar i va fer un petit resum de com va nèixer el centre, a finals del segle XIX.

Després d'aquestes paraules va ser mossèn Joan Maria Padrell, rector de la parròquia de Santa Maria i membre del Patronat de la Fundació del Col·legi, qui va fer una oració i va fer la benedicció de l'edifici. Amb la pluja amenaçant amb intensificar-se, un grup d'alumnes del col·legi, amb instruments de corda i vent, van fer una interpretació musical. Hi havia previstes més actuacions però es van haver de suspendre per la pluja. Un piscolabis al pati interior del col·legi va posar el punt i final.

Actuació d'alumnes de Primària, a l'inici de l'acte (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Alumnes de Secundària en una actuació musical (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Una de les aules del nou edifici (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Aula de teatre i biblioteca del nou edifici (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Passadís de la planta baixa del nou edifici (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article