Informació general

Serveis

El Consorci d'Aigües de Tarragona torna a nivells de «normalitat» en el pla de sequera

Malgrat tot, continua actiu el pla d’emergència per sequera a causa dels baixos volums del pantà de Mequinensa sostinguts en el temps

Per Redacció

Un moment de la intervenció del president del CAT, Joan Alginet
Un moment de la intervenció del president del CAT, Joan Alginet | Cedida

Ahir divendres es va celebrar una reunió de seguiment del comitè d’emergència de sequera per informar de la situació actual, una mesura que contempla el pla d’emergència activat el passat mes de setembre. En la reunió celebrada telemàticament s’ha informat que els indicadors hidrològics fan que l’escenari actual sigui de normalitat, deixant enrere la fase de prealerta. Malgrat tot, continua actiu el pla d’emergència per sequera a causa dels baixos volums del pantà de Mequinensa sostinguts en el temps. El pla es preveu que estigui actiu almenys en un període de dos mesos, fins que no millorin i s’estabilitzin els indicadors hidrològics que el CAT continuarà analitzant exhaustivament.

El manteniment del pla d’emergència contempla també la continuïtat del comitè d’emergència que es reunirà quan es produeixin canvis significatius. L’òrgan està format per personal tècnic del propi CAT, així com pels ajuntaments i les indústries consorciades amb un major consum, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, l’Agència Catalana de l’Aigua i les Comunitats de Regants de l’Ebre.

El president del CAT, Joan Alginet, va presidir la reunió de seguiment i va assegurar que "tot i que els indicadors ens situen novament a una situació de normalitat, cal estar pendents de la seva evolució, el pla d’emergència per sequera continua actiu i és per això que vull demanar novament a la ciutadania que faci un ús responsable i conscient de l’aigua".

Comenta aquest article