Informació general

Guinguetes

Recta final de la primera temporada dels nous xiringuitos a les platges cambrilenques

Tenen permís d'obertura fins el 31 d'octubre i el termini per fer-ne el desmuntatge és fins el 10 de novembre; d'altra banda l'Ajuntament ha tret a licitació les vuit guinguetes que havien quedat sense adjudicació

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz

Xiringuito a la platja de la Llosa, aquest matí
Xiringuito a la platja de la Llosa, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

La primera temporada dels nous xiringuitos està arribant a la seva fi. El proper 31 d'octubre és el darrer dia que poden tenir obert i el 10 de novembre totes les estructures han de ser fora de les platges fins la temporada vinent, que s'iniciarà l'1 de març de 2023. Aquesta primera temporada va començar amb retard ja que hi va haver un endarreriment amb les connexions elèctriques. Els primers nous xiringuitos es van començar a muntar a principis del mes de maig, és a dir, un cop passada la Setmana Santa, uns dies en els que va fer molt bon temps i les platges es van omplir de gent. Al llarg del mes de maig i a principis de juny es van anar instal·lant els xiringuitos i van haver de fer servir grups electrògens per al subministrament elèctric. Les connexions a la xarxa elèctrica no es van fer fins pels volts de Sant Joan.

Surten a licitació les vuit guinguetes que van quedar sense adjudicar

D'altra banda, aquest passat dimarts 18 d'octubre, l'Ajuntament treia a licitació les vuit guinguetes de platja que es van quedar sense adjudicar en el procés de licitació publicat el 30 de juliol de 2021. Aleshores es van licitar un total de 21 lots de guinguetes, se'n van adjudicar 13 –que són els que ja han funcionat aquest estiu– i vuit més van quedar deserts. Aquest nou procés de contractació que ara s'obre preveu l'adjudicació d'aquests nous serveis de restauració a les platges per a un termini de 4 anys, és a dir, des de 2023 fins al 2026.

El detall de les ubicacions i els costos d'aquests vuit lots de guinguetes –que inclouen la cuina, la terrassa i els serveis– es desglossen de la següent manera: platja de la Llosa (zona verda del carrer dels Gladiols) amb una superfície màxima de 100 metres quadrats i un cost total màxim de 147.841 euros; platja de l'Horta de Santa Maria (a l'alçada de l'avinguda de l'Horta de Santa Maria) amb una superfície de 140 metres quadrats i un cost total màxim de 158.130 euros; platja Prat d'en Forés (al costat del Club Nàutic Cambrils) amb una superfície de 140 metres quadrats i 166.149 euros; platja del Cavet (zona verda del carrer de Luis de Góngora) amb una superfície de 140 metres quadrats i un cost màxim de 163.135 euros; platja de l'Esquirol (zona verda H. Am Heer) amb 100 metres quadrats i un cost màxim de 148.332 euros; platja de Vilafortuny (carrer del San Marino) amb 100 metres quadrats i un cost de 150.433 euros; platja de Vilafortuny (a l'alçada de l'hotel Best Cambrils) amb 140 metres quadrats i un cost màxim de 192.430 euros i platja de Vilafortuny (a l'alçada del carrer d'Estrasburg) amb 140 metres quadrats i un cost de 162.206 euros.

Segons les bases fetes públiques, cada licitador podrà presentar-se a un màxim de dos lots per tal d'afavorir la concurrència pública i diversificar el servei. Si el licitador hagués estat adjudicatari d'alguna guingueta en el procediment d'adjudicació de l'any passat pot optar a alguna de les guinguetes que es posen a licitació ara fin a un màxim de tres guinguetes en total. Com a dates generals de l'ocupació autoritzada per la Generalitat de Catalunya s'estableix el període comprès entre l'1 de març i el 31 d'octubre. En aquestes mateixes bases de licitació s'estableix que cada adjudicatari haurà de dur a terme l'activitat de guingueta en una instal·lació de nova construcció que compleixi els requisits de disseny i construcció establerts al projecte executiu.

Possibilitat d'obrir alguns dels xiringuitos tot l'any

Alguns dels propietaris de les actuals guinguetes, sobretot les que es troben més a prop del nucli urbà, van demanar a l'Ajuntament que es contemplés la possibilitat que els seus establiments poguessin estar oberts tot l'any. L'Ajuntament, per la seva part, ho va plantejar al responsable de Costes i s'està a l'espera de concretar quins tràmits s'haurien de fer per a poder fer-ho efectiu.

 

Comenta aquest article